Ege Ambulans
Saç Ekiminde Yeni Dönem 11/03/2019

İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör “Saç ekimi lokal anestezi ile yapılan bir işlem. Lokal anestezi ilaçları bir takım ağrı ve acı vermektedir. Fakat şu an yeni bir teknoloji olan püskürtme yönteminde herhangi bir ağrı, acı olmadan, lokal anestezi ilacı püskürtme yöntemiyle cilt altına verilmektedir. Buda hasta için konfor sağlamaktadır. Dünyada gelişmiş sağlık merkezlerinde saç ekim tedavisinde uygulanan iğnesiz püskürtme yöntemi aynı anda hastane ortamında uzman ekibimizle başarıyla uygulanmaktadır.” dedi.

Yeni Yöntem Daha Konforlu

“Geleneksel uygulanan saç ekim operasyonlarında lokal anestezi altında operasyonların tamamlanırdı.” Yasemin Gülgör, “ Kişinin kafa derisine enjeksiyon yapılmasından dolayı kişi saç ekim operasyonlarına iğne korkusu sebebiyle cesaret edemezdi. Çoğumuz iğne olmaktan korkarız.  Yeni teknik ve sistemler günümüzde yer almaktadır. iğne kullanmadan kişinin konforu göz önüne alınarak iğne kullanmayan anestezi teknikleri ve uygulamaları günümüzde uygulanmaya başlanmıştır. Teknik ucunda iğne olmayan özel bir aletle (püskürtme) lokal anestezi uygulanmaktadır. Kişi korkuları olmadan konforlu ve rahat bir operasyon geçirir.” dedi.

İğne Korkusu Bitiyor

Bu teknik ve sistem sayesinde iğne korkusu olan kişilerin de gönül rahatlığı ile saç ekimi yaptırabileceğini belirten Yasemin Gülgör, “ İğne korkusu kişilerde bayılma endişe kaygı ve korkulara yol açar. Uyguladığımız teknik sayesinde hepsine son vererek rahat bir şekilde kişilerin operasyonu tamamlaması hedeflenmektedir. Kafa derisinde kesi ve delik olmadığı için kabuklanma ve iyileşme çabuk gelişir. Saç ekiminde insanların korkma nedeni iğne fobisidir. Saç tellerinin alınacağı bölgede iz kalması, seyreklik kalacağı kanısı korkuyu arttırmaktadır. Tüm bunlar bilgi eksikliğinden oluşmaktadır. Yapılan operasyonlarımızda kişinin ensesinde yara izi ve dikiş izi kalmamaktadır. Kullandığımız sistemler ve deneyimli kadro ve operasyon öncesi doğru tanı operasyon planı sonrası sonuçlar başarı odaklıdır.

Micro Fue ile Saç Ekim Yöntemi Nedir?

Micro fue saç ekimi tekniğinde saç kökleri iğnesiz lokal anestezi altında ince özel uçlu micro motorlar ile tek tek alınarak saçsız bölgeye transfer edilirler. Ön çizgisi doğal olmalı, saç açısı göz önüne alınrak operasyon uygulanmalıdır. Greftlerin alınacağı ense bölgesi zarar görmeden doku alınmalı. Alınan bölge ( ense ve kulak arkası) yara izi dikiş izi olmaz. Micro fue tekniğini kaç ekimi sakal ekimi operasyonlarında da uygulanabilmektedir. Bir seansta ortalama 3 bin ile 5 bin greft alımı yapılabilmektedir. Açıklığa bağlı olarak planlama yapılır. Ekilen saçlar 15. Gün veya 1. Ay arasında kırılma dönemine girerler. 3. Ayda ekim yapılan saçlar çıkmaya başlar. Süreç 1 ile 1,5 yıla kadar devam eder. 6’ıncı ayda göz dolduracak şekilde saçlar gelişir. Doğal bir şekile saçlarınız çıkmaya devam eder. Kestirilebilir boyatılabilir şekil istediğiniz gibi verebilirsiniz.

Başarısız Saç Ekim Nedenleri Nelerdir?

Saç Ekim Merkezini İyi Araştırın

Analiz yapımı ve yüz yüze görüşme analizi önemlidir. operasyon süreci hakkında detaylı bilgi sahibi olunuz. Saç ekimi operasyonlarında steril ortama dikkat ediniz. Doktor ve ekip deneyimini ve hastane bünyesinde olmasına ve düzenli olarak operasyon öncesi ve sonrası kontrollerinizin yapılmasını ve takip planmanıza dikkat ediniz. Operasyon öncesi dikkat etmeniz gerekenler size mutlaka anlatılmalı ve sizin değerlendirmenize sunulmalıdır. Unutmayın saçlarınız dökülüyorsa bu hemen saç ektireyim anlamına gelmez. Saçınız seyrekse sıklaşması için saç ektirmekte yanlıştır. Saça yönelik birçok tedavi uygulanmaktadır. Saç ekmine uygun aday olmak önemlidir. Ayrıca saç ekim işlemini uygulamak için yeterli verici saçınız yoksa muhtemelen diğer seçenekler ve destek tedaviler uygulanmalıdır. Verici alanlar yetersiz olduğu durumlarda yapılan operasyonlar olumsuz sonuçlanabilir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com