Ege Ambulans
Saçsızlığa Çözüm Fue Tekniği29/01/2019

Anadolu Cerrahi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Salih Çetiner saç ekimi teknikleri arasında FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) saç ekimi tekniğinin saçsızlığa kalıcı çözüm olduğunu söyledi.

Mevsimsel geçişler ya da genetik, hormonal ve besinsel faktörlerin de etkisiyle saç dökülmesi sorunu yaşanabilir. Ayrıca kimyasal maddelere maruz kalınması, kullanılan ilaçlar, saçlı deri hastalıkları ve strese bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Günlük 100-150 adet dökülmesinin normaldir ancak fazlasının dökülmesi halinde uygulanacak birçok yöntem vardır. Ama FUE saç ekimi tekniği günümüzde saçsızlığa kalıcı çözüm olarak en fazla uygulanan estetik operasyondur.

Uzm. Dr. Salih Çetiner, bu işlemin muhakkak uzman doktor gözetiminde hastane ortamında olması gerektiğine değinirken, lokal anestezi altıda, mikro motor tekniği ile uygulandığı için eski yöntemlerde görülen ağrı, sızlama, enfeksiyon, kanama, deformasyon gibi durumlar çok daha az görülmekte ya da hiç görülmediğini söyledi.

Bu uygulamada donör bölgeden (enseden) alınan saç kökleri saç olmayan bölgeye transfer edilir. Transfer sırasında saç kökleri doğal saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştiriliyor. Bu sayede doğal bir görünüm elde edilmiş oluyor. Fue yöntemi ile sakal ve bıyık ekimi de yapıldığını ifade eden Uzm. Dr. Salih Çetiner, en iyi sonucu almak için işlem sonra PRP (Platelet- Rich Plasma) ve mezoterapi uygulamalarının yapılması gerektiğini belirtti. Uzm. Dr. Çetiner, “Bu sayede saçın sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için gerekli olan vitamin, antioksidan, mineralleri deriye enjekte ederek yeni gelen saçların sağlıklı olmasını sağlayabiliyoruz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com