Ege Ambulans
Sağlık Bakanı Obezite Ölümlerine “Dur” Dedi20/10/2017

Ülkemizde son dönemlerde sağlık alanında gündem yaratan obezite ameliyatlarında yaşanan sıkıntılara ve ölümle sonuçlanan vakalardan sonra Sağlık Bakanlığı bir genelge ile harekete geçti.

Bakan Ahmet Demircan imzasıyla hastaların mağduriyetinin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınmasına yönelik 81 valilik, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına genelge tebliğ edildi.

Obezite Ameliyatı Olacak Kişilere Kurul Karar Verecek

 Sağlık Bakanı Ahmet Demircan imzasıyla yayınlanan genelgede,  obezite cerrahisi uygulayacak cerrahlara, bariyatrik cerrahi yaklaşımları ve ileri laparoskopik tekniklerini uygulama konusunda bilgili ve deneyimli olma zorunluluğu getirildi.

Her Hastane Obezite Ameliyatı Yapamayacak

Genelgede, ilgili cerrahın muayenesi ile endokrinoloji ve dahiliye, akıl ve ruh sağlığı hastalıkları ve anestezi ile reanimasyon uzmanının konsültasyonu yapıldıktan sonra obezite cerrahisi uygulamasına karar verilecek. Hastanın tıbbi durumunun gerektirdiği durumlarda kardiyoloji, göğüs hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı ile diğer uzmanlık dallarından da görüş alınacak.  Ayrıca hastanenin de sedye, yatak, ameliyathane ve kullanacağı teknoloji bu ameliyatı yapmaya uygun olacak.

Ameliyat olan hastanın operasyon sonrası beslenme, psikolojik danışman ve egzersiz gibi işlemlerin yapılması, ayrıca hastanın sürekli ve düzenli kontrollerinin yapılması, bu işlemlerin eksik veya yapılmaması durumunda hastane ve yönetimi tam sorumlu tutulacak.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com