Ege Ambulans
Sağlık çalışanına 5 müjde02/02/2018

Sağlık Bakanlığı, yüz binlerce doktor ve sağlık çalışanının merakla beklediği özlük haklarına ilişkin düzenlemeler içeren yasa taslağını tamamlayarak Başbakanlığa sundu.
Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmesi beklenen tasarı sağlık çalışanlarının yıllardır beklediği müjdeleri içeriyor.
Bakanlığın hazırladığı taslakta sağlık çalışanlarına 5 büyük müjde çıkacak.
Doktora 4 yılda 1 yıl yıpranma payı gelecek, ek ödemelerin emeklilik maaşına yansıması sağlanacak, düşük ücretle emekli olan doktorun maaşında iyileştirme yapılacak, hastanelerde sağlık çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilecek, her hastaneye kreş zorunluluğu olacak. Döner sermaye daha çok çalışan çalışana daha yüksek verilecek.

YIPRANMA GELİYOR

Sağlık çalışanlarının yıllardır beklediği yıpranma payı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl tıp bayramında verdiği talimatla yerine getirildi.
İlk kez kamuda sağlık çalışanlarına her 5 yılda 1 yıllık yıpranma payı getirilecek.
Bu sayede 20 yıl çalışan bir sigortalı 25 yıl çalışmış gibi oluyor ve emeklilik hesabı buna göre yapılıyor. Fiili hizmet zammı süresince çalışanın işe giriş tarihi geri çekiliyor. Bu da hem prim hem de yaş avantajı sağlıyor.
Döner sermaye ve diğer ek gelirlerin emeklilik maaşına yansımamasından dolayı çok sayıda sağlık çalışanı emeklilik hakkını kazanmasına rağmen emekli olmuyordu. Yeni düzenleme ek gelirlerin emeklilik maaşına yansımasını sağlayacak.
En düşük ücretle emekli olan doktorların maaşlarında bin TL'nin üzerinde iyileştirme yapılacak. Üstün nitelikli cerrahi operasyonlarda döner sermaye geliri ve doktorun payı artırılacak.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com