Ege Ambulans
Sağlık Kuruluşları Temsilcileri 2022 Yılını Değerlendirdi04/01/2023

2019 yılında Çin’de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve 2020 yılı Mart ayında da ülkemizde görülmeye başlayan Koronavirüs başta sağlık sektörü olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkiledi. Bir dönem adeta hayat durma noktasına geldi. Öğrenciler okullarından, sanatçılar hayranlarından, tiyatro sahneleri izleyenlerden uzak kaldı. Ancak bu dönemde şartlar ne olursa olsun cansiperane görev başında olan tek bir alan vardı. Sağlık sektörü.

Doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından güvenlik görevlisine, tıbbi sekreterinden temizlik görevlisine tüm sağlık sektörü çalışanları günlerce evlerinr gidemediler, çocuklarını, ailelerini göremediler, yemek yemediler, su içmediler, sedye üstünde uyudular. Bu süreçte en büyük savaşı sağlık sektörü verdi. Kamu hastanelerinden, üniversite hastanelerine ve özel sektöre kadar herkes bu dönemde vatandaşın sağlığı için olağan üstü çaba ve gayret göstererek büyük bir savaş verdi.

Aradan geçen 2 yılda gerek aşılamanın artması, gerekse sürü bağışıklığının kazanılmasıyla bir nebzede olsa rahat nefes alınmaya başlandı. Ancak sağlık sektörü hala yorgun, hala bitkin. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara ve zorlu süreçlere rağmen İzmir’de özel sağlık sektörü 2022 yılının başlarında başlayan yeni normalleşme hareketleriyle yatırımlara ara vermeden devam etti. Özel sağlık sektörü gelecekten umutlu. Hepsinin ortak bir hedefi var. İzmir’i sağlık turizminde cazibe merkezi haline getirmek. Bunun içinden yetkililerden ortak istekleri İzmir’e direk uçuşların artırılması, yeni sağlık alanlarının çoğaltılması ve var olan hastanelerde yatak ve kadroların artırılması, devlet katkı paylarının mutlaka günün koşullarına uygun hale getirilmesi.

İşte İzmir’de özel sağlık kuruluşu temsilcilerinin değerlendirmesi:

Ekol Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz: 2021 yılı sonunda İzmir’in yarımadaya açılan kapısı Balçova’da Ekol Balçova Tıp Merkezi’ni hayata geçirdik. Bu yılın ortalarında ise kuzey İzmir bölgesinde sağlık hizmeti veren Özel Sada Hastanesi’ni satın alarak Ekol Sağlık Grubu bünyesine kattık. Yılbaşından hemen sonra Çiğli’deki kampüsümüzde Kadın Hastalıkları ve Doğum hastanemizi de açıyoruz. Hemen hasta kabulüne başlayacağız. Ayrıca Seyrek bölgesinde üniversite kurma çalışmalarımız da devam etmektedir.

Tınaztepe Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur: 2018 yılında kurduğumuz ve 2020 yılında ilk öğrencilerimizi aldığımız İzmir Tınaztepe Üniversitesi ile ilgili de önemli bir aşamayı bu yıl tamamlamış olmaktan dolayı mutluyuz. Grubumuz bünyesinde bulunan hastanelerimiz üniversitemizle afiliye olarak İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edecektir.  Öğrencilerimiz hastanelerimizde de staj yapma fırsatı bulacaktır. Öte yandan bu yıl Galen hastanemize radyasyon onkolojisi kliniğini açarak önemli bir yatırıma da imza atmış olduk.

Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Selim Amato: Son iki yıldır içinde bulunduğumuz koronavirüs pandemisi süresince özellikle büyüklerimizden evlerinde kalmalarını ve zorunlu olmadıkça hastaneye gitmemelerini talep ettik. Ancak bu süreçte sağlıkları olumsuz etkilendi. Bizde bu noktada onlar için bir şeyler yapmak istedik. Bu yılın başlarında hayata geçirdiğimiz Gazi Evde Sağlık birimimizle hastane doktorlarımız ve hemşirelerimiz hastalarımızın evlerine giderek sağlık hizmeti vermeye başladık. Hastalarımız evlerinden çıkmadan tahlillerini yaptırabildiler, muayene oldular ve ilaçlarını yazdırabildiler.

Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Necmettin Yakut: Biz bu süreçte hastanemizde büyüme faaliyetlerini sürdürdük. Yeni teknolojileri takip ederek hastanemize getirdik. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha fazla kullanılmaya başlanan kapalı yöntemle kalp ameliyatı hastalarımız tarafından da büyük ilgiyle karşılandı. Özellikle yurt dışından gelen hastalarımız bu yöntemi tercih ediyor. Son zamanlarda kalp damar cerrahisi alanında yurt dışından gelen hastaların sayısında artış oluyor. Bu anlamda İzmir gelecekte önemli bir sağlık turizmi merkezi olacaktır.

Batı Anadolu Central Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Özer Gürbüz: İzmir`in ilk özel hastanelerinden biri olma özelliğini taşıyan hastanemiz sağlık turizminde Çeşme Çiftlikköy’deki otelimiz ile hastalarımıza konaklama imkânı sağlıyor. Türkiye`nin en önemli sorunlarının başında gelen ara eleman sıkıntılarını giderme konusunda başlattığımız eğitim seferberliği ile okul sayımızı 4`e çıkararak Türkiye`nin gelecekteki sıkıntılarına çözüm üreteceğimizi düşünüyouz. Milli Eğitim Bakanımızın da önemle üzerinde durduğu Tarım ve Hayvancılık Okullarının ilk adımlarını okullarımızda başlattık.

Özel İzmir Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Muzaffer Keskiner: Salihli’de başlattığımız sağlık hizmetlerimizi İzmir`in Mavişehir Çiğli  bölgesindeki Can Hastanesi ile taçlandırdık. Başta bölge halkı olmak üzere sağlık turizmi ile de bir çok ülkeye hizmet veriyoruz. Halkımızın teveccühü bizleri bölge de yeni yatırımlara zorluyor. Yarımada başta olmak üzere gelecekte İzmir`in farklı bölgelerinde hastanelerimizin sayısını artırmayı planlıyoruz. 

Özel EMOT Plus Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sait Ada  Özel EMOT Hastanesi olarak El Mikro cerrahi Ortopedi ve Travmatoloji alanında İzmir’de 30 yıldır hizmet veren bir sağlık kuruluşuyuz. Bu yılın başlarında Özel Atakalp Hastanesi’ni de bünyemize katarak Özel EMOT Plus Hastanesi’ni oluşturduk. EMOT Plus Hastanesi bünyesinde omurga hastalıkları, rekonstrüktif cerrahi ve fizik tedavi alanındaki hizmetleri nicelik ve nitelik olarak büyütmeyi amaçladık. Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahisi, Fizik Tedavi, Nöroloji, Kas İskelet Sistemi Radyolojisi ve Diyetetik uzmanlarından oluşan Omurga Sağlığı Merkezi kurduk. Omurga Sağlığı Merkezimiz hastayı birlikte değerlendiriyor ve tedaviye birlikte karar veriyor. Ayrıca Kardiyoloji, Dahiliye, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi branşlarında da hizmet veriyoruz. Yurt dışından da hastalarımız bizlere güvenerek tedavi olmak için hastanemize geliyorlar. Amacımız giderek büyüyen sağlık turizminde İzmir’in önemli bir merkez haline gelmesine katkı sağlamaktır.

Atagöz Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Helvacıoğlu: 2021 yılında İzmir Bornova Stadyum Metro Durağı karışışında bulunan Efes KBB Tıp Merkezi’ni bünyemize kattık. Bayraklı, Gaziemir ve Hatay’da bulunan merkezlerimizi de buraya taşıyarak kısa süre sonra Atagöz Tıp Merkezi olarak hasta kabulüne başladık. Atagöz olarak her zaman yeni teknolojiyi İzmir’e getiren ve ilk kullanan merkezlerden birisi olduk. Bu anlamda yapay zeka teknolojisiyle çalışan, biyometri sistemiyle katarakt ve göz içi lens uygulamalarında adeta bir devrim yaşatarak hata payını sıfıra indiren Argos  ve Verion adı verilen iki farklı  teknolojiyi İzmir’e getirdik.

Anadolu Cerrahi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Serdar Kaçar: 2020 yılında başlayan pandemi dönemi bizim için yatırımların olduğu bir dönem oldu. Bu süreçte ilk olarak A Sınıfı Sağlık Turizm Acentesi yatırımımız olan Odin Clinic’i kurduk ve Sağlık Bakanlığından Sağlık Turizm Yetki Belgemizi aldık. Şu anda İzmir dışında, 6 şehirde 7 ayrı noktada hizmet veriyoruz. Yurt dışından da sağlık turizmiyle ülkemize gelen ciddi hasta potansiyelimiz var. Bu anlamda hedefimiz her geçen gün büyüyen potansiyelimizi ve ekibimizi artırarak hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam etmektir. Bu hedef doğrultusunda yurt dışında temsilcilikler açmak için çalışmalarımızı da başlattık.

CK Klinik Kurucusu Op. Dr. Cem Karas: CK Klinik olarak 2 farklı muayenehanede 5 yıldır Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas ile birlikte hizmet vermekteyiz. Özellikle baş boyun cerrahisi, burun estetiği, yüz estetiği alanında hasta potansiyelimiz bulunmaktadır. Pandemisi döneminde sağlık turizmi ile gelen hasta sayımızda azalma olsa da 2022 yılı itibariyle hastalarımız tekrar ülkemizi tercih eder hale geldiler. İzmir’e direkt uçuşların artırılmasıyla beraber şehrimiz sağlık turizminde sadece Türkiye’de değil, Dünyada önemli bir merkez haline gelecektir Ayrıca Duesseldorf’taki kliniği pandemi döneminde ötelemiştik. 2023 yılı itibariyle bu kliniğimizi de hizmete açıyoruz. Hem sağlık turizmi açısından hem de yurt dışındaki hastalarımız açısından Almanya’da da bir kliniğimiz var.

Doç. Dr. Erhan Demirhan: Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da, Türkiye’nin dört bir yanından ses ve nefes şikayetleri ile gelen hastalarımızın ameliyatlarını gerçekleştirdik. 6 Ekim’de yapılan yönetmelik değişikliği ile 6 Ocak’tan itibaren maalesef tüm muayenehanesi olan cerrahi branş hekimleri gibi bizim de ameliyat yapmamız imkansız hale getiriliyor. Umuyorum ki, yapılan bu yanlıştan bir an önce geri dönülerek yönetmelik değişikliği geri çekilir ve 2023 yılında da hastalarınızın ameliyatlarını yapmamız, hastalarımıza ses ve nefes olmamız engellenmez. Sağlıklı, berrak sesli ve bol nefesli bir 2023 yılı olması diliyorum

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com