Ege Ambulans
Sağlıklı Bebek İçin Anne Sütü13/11/2017

Özel Ege Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Liya Alkılıç: ''Anne sütü, bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerini içeren ideal besin kaynağıdır'' dedi.

Emzirmek, Anne ve Bebek İçin Önemlidir

Emzirmeye, doğum şekli normal veya sezaryen olsun, mümkün olduğunca doğumdan hemen sonra başlanılması gerektiğini belirten Özel Ege Şehir Hastanesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Liya Alkılıç, sözlerine şöyle devam etti: ''Anne sütü, bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerine içeren ideal besin kaynağıdır. İçindeki koruyucu maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyonlardan korur, bağışıklığını güçlendirir. Anne sütünün hazmı kolaydır. Doğumdan sonra ilk üç gün memeden gelen sarı renkteki süt ''Kolostrum''; bebekler için çok yararlıdır.  Anne sütü, bebeğin ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcıdır, çene ve diş gelişiminde de önemli rolü vardır. Ayrıca; emzirmek, anne ve bebek arasındaki tensel iletişimi sağlar, duygusal bağı arttırır. Annelik rolüne uyumunu kolaylaştırır.''

''Yenidoğan Bebek Bakım Hemşiremiz, Annelere Yardımcı Oluyor''

Özel Ege Şehir Hastanesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Liya Alkılıç: ''Emzirmede, doğumdan sonrakı ilk saatlar çok önemlidir. Tıbbi zorunluluk olmadıkça hastanemize başvuran 0-6 aylık bebeklere sadece anne sütü ile beslenme önerilir. Hastanemizde annelere doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde emzirmeye başlamaları için bebek hemşiremiz tarafından gerekli eğitim ve profesyonel yardım sağlanmaktadır. Bebeğin, ruhen ve bedenen doyumu için, 2 yaşına kadar emzirilmesi önem taşımaktadır'' dedi.

Özel Ege Şehir Hastanesi Yenidoğan Bebek Hemşiresi Meryem Yardım ise, '' Anne Nasıl Emzirmeli'' başlığı altında şu maddeleri sıraladı:

Anne Nasıl Emzirmeli;

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com