Ege Ambulans
Sağlıklı Bir Cilt ve Saçlar İçin Mucize Çözüm "PRP"07/05/2019

Platelet Rich Plazma (PRP) uygulamasının son dönemde hem canlı saçlar hem de gençleşmiş bir cilt  için çokça tercih edildiğini söyleyen Anadolu Cerrahi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Salih Çetiner, " Ciltte oluşan deformasyonların giderilmesinde ve saç dökülmesi tedavisinde PRP oldukça etkili bir yöntem" dedi. 

Uygulamanın ayrıntılarına değinen Uzm. Dr. Salih Çetiner, "PRP, kişiden alınan kanın ayrıştırması yapılarak trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazmanın kişiye tekrar enjekte edilmesi işlemidir. Bu plazma, vücuttaki hasarlı dokuların onarımı sağlamak için ihtiyacı olan büyüme faktörlerini içinde barındırmaktadır. Bu sayede cildin elastikiyetini kaybetmesiyle oluşan kırışıklık ve sarkmalar, kolajen üretimini arttırarak giderilmektedir" ifadelerini kullandı.

PRP'nin sadece cilt için değil saç sorunlarını gidermek için de kullanıldığını dile getiren Uzm. Dr. Salih Çetiner, uygulamanın saç kalitesini yükselttiğini ve saç dökülmesi sorunun azalttığını belirtti. Uzm. Dr. Çetiner, " Ortalama 30-40 dakika süren PRP uygulaması ile ağrısız bir şekilde saç ve cilt problemlerinden kurtulmak mümkün. Hiçbir yan etkisi olmayan bu yöntemde önemli olan ilk muayenede belirlenen seansların aksatılmamasıdır. Ortalama 4 ile 6 seans arasında olan PRP tedavisi en güvenilir uygulamalardan biridir" şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com