Ege Ambulans
Sağlıklı olmanın yolu, Doğa’nın ritmi ile uyumlu olmaktan geçiyor.04/06/2021

Op. Dr. Erşin“Hücresel ritminizi düzenlemek ise, gerçek sağlık ve uyum demektir”

Binlerce yıldır kullanılan ve günümüzde de modern tıpla birlikte de eş zamanlı olarak uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp yöntemleri dikkat çekiyor. İzmir’de ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’nı temel alarak, enerji tıbbı ve frekans terapi yöntemleri ile tedavi uygulayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Erşin; frekans tıbbının öne çıkan yöntemlerinden biri olan Matrix Ritim Terapisi’ni anlattı.

Vücudumuzdaki hücrelerin, sağlıklı oldukları sürece; ritmik bir şekilde hareket ettiğini ifade eden Op. Dr. Mustafa Erşin, “ Eğer bu ritmik hareketler herhangi bir sebeple bozulursa, hücrelerin içerisinde yaşadıkları ‘bağ dokusu’ veya ‘Matriks’ dediğimiz dokuda yapışıklıklar olur ve buradaki hücre hareketlerinde yavaşlamalar meydana gelir. Bu durumda hücreler yeterince beslenemez ve ortaya çıkan atık maddeler de bu bölgeden uzaklaştırılamaz hale gelir. Bunun sonucunda ilgili bölgede öncelikle, hastanın kolaylıkla farkına varamadığı hafif bir hassaslaşma olur; sonra (özellikle ağrı ile kendini gösteren) ciddi problemler ortaya çıkmaya başlar. Bunlar da zaman içinde yerine göre kas, kemik, kıkırdak, damar sistemleri ve sinir dokularına etki eder. İşte Matrix Ritim Terapisi bu süreçlere karşı (bunların oluşmasını önlemede ve eğer olmuş ise tedavisinde) kullanılır” dedi.

Matrix Ritim Terapisi nedir?

Matrix ritim terapisi hakkında bilgiler veren Op. Dr. Erşin, “ Matrix; ritmik mikro esnetme yoluyla hücre biyolojisi bazında etki ederek, tüm hücre yenilenmesinin ve hücresel temeldeki iyileşmenin bağlı olduğu hücresel mikro süreçleri tekrar dengelemektedir. Verdiği titreşimin 8 ile 12 Hz arasında olması ve bu frekansın beynin alfa ritmi (uyanık durumdayken en rahat olma halindeki beyin ritmi) ile özdeş olması nedeni ile kas üzerinde yapılan uygulamanın bilgisinin sinirlerle beyne giderek, beyinde alfa ritminin tetiklenmesini sağlanmaktadır.  Uygulanan kişide çok hızlı bir rahatlama etkisi yaratmaktadır” dedi.

Matrix Ritim Terapisinin vücuda sağladığı yararları anlatan Op. Dr. Erşin, şunları söyledi: Kas, sinir ve kemiklerde hücre ve hücre matriksinin yenilenme süresini kısaltır. Ağrılı kas tutulmalarının ve krampların giderilmesini sağlar. Kronik ve akut ağrıları kısa sürede ortadan kaldırır. Kasların gevşemesini ve rahatlamasını sağlar. Elastikiyetin düzelmesi ve dolayısı ile perifer damarlar üzerinde genişletici etkisi ile kan damarlarının işlevinin yeniden düzenlenmesini sağlar. Hücre rejenerasyonunu hızlandırır. Hücre ve bağ dokusunun zararlı artıklardan arınmasını kısa sürede gerçekleştirir. Lenf geçişini hızlandırır. Metabolizmayı hızlandırarak; toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardım eder. Organizmanın gücünün artırılmasına destek olur. Vücudun bağışıklık sistemini ve metabolizmayı hızlandırır. Vücudun kendini iyileştirme potansiyellerini teşvik eder, hormonal dengenin kurulmasında yardımcı olur.⠀

Op. Dr. Mustafa Erşin matrix ritim terapisinin sporcularda,  wellnes ve kozmetik amaçlı da kullanılabileceğini söyledi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com