Ege Ambulans
Serdar Kaçar Prof. Dr. Ünvanını aldı20/01/2020

Uzun yıllardır İzmir’de çeşitli kamu ve özel hastanelerde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan İzmir’in sevilen ve tanınan doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Serdar Kaçar, akademik çalışmalarını tamamlayarak genel cerrahi alanında Prof. Dr. unvanını aldı.

Konuyla ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Serdar Kaçar, “ Son 7 senedir sadece obezite cerrahisi üzerine  çalışmalar ve ameliyatlar yapıyorum.  2013 yılından itibaren 1000’den fazla obezite ameliyatı yaptım. Bu çalışmalarım dikkatlerini çekmiş olmalı ki İstanbul Biruni Üniversitesinden gelen daveti kabul ederek genel cerrahi profesörü olarak çalışmaya başladım”

Prof. Dr. Serdar Kaçar Kimdir?

1967 yılında İzmir’de doğan Prof. Dr. Serdar Kaçar, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi eğitimini tamamladı. Hemen ardından aynı hastane de 9 yıl boyunca Genel cerrahi ve Organ Nakli Uzmanı olarak görev yaptı. 2002-2003 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Eğitimini tamamladı. 2005 yılında Genel Cerrahi Doçenti unvanına hak kazanan Prof. Dr. Serdar Kaçar, “ 2005-2012 yılları arasında sırasıyla İzmir Özel Kent Hastanesi, İstanbul Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi ve Medicalpark Göztepe Hastanesi’nde böbrek nakli merkezlerini kurup başkanlığı görevini üstlendi.  2013 yılından 2016 yılına kadar İzmir Özel Gazi Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Serdar Kaçar,  daha sonra özel muayenehanesinde hizmet vermeye başladı.  Prof. Dr. Serdar Kaçar evli, 3 kız çocuk babasıdır. Babadan Altınordu sevdalısı olan Prof. Dr. Kaçar iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İlklerin Doktoru

30 yıla yaklaşan doktorluk hayatı boyunca 50’den fazla uluslararası yayın, 100’e yakın ulusal yayın, 12 kitap bölüm yazarlığı, 2 kitap editörlüğü, yurtiçi ve yurtdışı birçok bilimsel kongrede konferans, oturum başkanlığı, bilim kurulu üyeliği, düzenleme kurulu üyeliği

yurtiçi ve yurtdışı dergilerde hakemlik ve editörlük, bilimsel yayınlara yapılan 100’e yakın uluslararası atıfta yer alan Prof. Dr. Kaçar, 1997’de SSK Hastaneleri içinde ilk böbrek nakli ameliyatı için SSK Genel Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi, 2003 yılında Türkiye’de ilk ince barsak nakli ameliyatı için SSK Genel Müdürlüğü Takdirname ödülü olmak üzere ulusal ve uluslararası bir çok ödül aldı. Türkiye’de birçok ilke imza atan Prof. Dr. Serdar Kaçar, 2004 yılında Laparoskopik donor nefrektomi (Nakil yapılacak verici böbreğinin laparoskopik yolla çıkarılması), 2005 yılında doku uyumu olmadan böbrek nakli, Çapraz vericili böbrek nakli  ve ince barsak nakli gibi ilk operasyonları gerçekleştirdi. Tüm bunların yanında Prof. Dr. Serdar Kaçar tüp mide ameliyatı ve metabolik cerrahi alanında da önemli çalışmalar yaptı.

Biruni Üniversitesi’nde Genel Cerrahi Profesörü olarak çalışan Dr. Serdar Kaçar  hafta içi belli günler üniversitede verdiği dersler ile doktor adaylarına tecrübe ve birikimlerini aktarmaya devam ederken, bir yandan da İzmir’de obezite cerrahi ameliyatları ile hastalara şifa olmaya devam ediyor.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com