Ege Ambulans
Seyrek Kaşlara Microblading Yöntemi30/10/2017

Uzman Estetisyen, Hemşire Yaşam Ergüllü seyrek kaşlara uygulanan Microblading yöntemi hakkında bilgiler verdi.

2011 yılında Bornova’da kurulan Yaşam Klinik Güzellik ve Estetik kurucusu Hemşire, Uzman Estetisyen Yaşam Ergüllü, “ 4 yıl önce Gaziemir şubemizi de açarak 2 şube ile bölgeye  hizmet vermeye devam ediyoruz. Yaşam Klinik’te epilasyon, 3D Microblading kaş dizayn, cilt bakım uygulamaları, leke bakımları, anti aging, ipek kirpik uygulamaları, selülit, çatlak ve vücut bakımları alanında uzman ekibimiz ve estetisyenler tarafından uygulanmaktadır.” dedi.  

Doğal Bir Görünüm

3D kaş uygulama tekniği olarak bilinen  Microblading yöntemi hakkında bilgiler veren Yaşam Ergüllü, “ Bu bir kaş çalışmasıdır. Kaşa efekt görüntüsü veriliyor.  Bir başka deyişle kıl görüntüsü şeklinde boyama yapılmaktadır. İşlem öncesi ciltte bir ölçüm yapılıyor. Altın oran dediğimiz bir teknikle kişinin yüz hatlarına göre ölçüm alınıp başlangıç, kavis ve bitiş noktaları belirleniyor. Kişinin tercihine göre kaş alanında kendi kaşlarını da içine alacak şekilde doğal bir görünüm elde edebilmek için bir çizim gerçekleştirilmektedir. Doğal bir model çizimi yapılıyor. Tercihe göre bu çizilen alana özel bir kalemle doldurma yapılıyor. Kişiye özel kullanılan bir ucu var. Renk seçenekleri var. Ten rengine, saç tipine, kaş rengine göre renk seçiliyor. Kendi kıllarının yönü doğrultusunda cilt üzerine bir nevi dövme uygulaması yapılıyor. Cilt üzerinde silinebilen bir işlem. Bu yüzden belirli aralıklarla tekrarı gerekebilir”

Erkeklerde İlgi Gösteriyor

Erkeklerin de bu yönteme ilgi gösterdiğini belirten Ergüllü, “ Kaşının görüntüsünden memnun olmayanlar, ileri yaşta kaşları dökülmüş kişiler bu yönteme ilgi gösteriyor. Ancak kanama ve pıhtılaşma problemi olan kişilere önermiyoruz. Yöntem için bir yaş sınırı olmamakla beraber genellikle 18 yaşını doldurmuş kişiler tercih edilmektedir. Bu cilt üzerinden silinen bir işlem. İşlemin tekrarı gerekiyor. Bu uygulama çok doğal bir görünüme sahip olduğu için talep çok fazla.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com