Ege Ambulans
Sıcak Kemoterapi Yüz Güldürüyor15/01/2019

Genel Cerrahi uzmanı olan Doç. Dr. Serdar Kaçar, son dönemde ülkemizde sıcak kemoterapi uygulamasının kanser hastalarının yaşam sürelerini ve kalitelerini artırdığını, uygulamanın yüz güldüren bir uygulama olduğunu belirtti.

Karın içi organlar ya da karın içi dokulara yayılmış kanserler (gastrointestinal sistem kanserlerinde) kişiye özel tedavi ile sıcak kemoterapi yöntemi sayesinde ileri evre kanser tedavilerinde yaşama şansını ve yaşam süresini arttırdığını ifade eden Doç. Dr. Serdar Kaçar, özellikle periton yani mide zarını tutan kanser olgularında karın zarında mevcut kanserli dokuları azaltılması için uygulamanın cerrahi operasyon esnasında uygulandığını belirtti.

İzmir'e Ankara, İstanbul ve farklı illerden, dünyanın dört bir yanından sıcak kemoterapi hastaları geliyor.

Uygulama sonuçlarının umut verici olması ile günden güne daha çok kanser hastasının kendilerine ulaştığını ifade eden Doç. Dr. Serdar Kaçar, Sadece izmir değil, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında farklı illerden ve yurtdışından sıcak kemoterapi uygulaması için kendilerine başvuran hastaların olduğunu belirtti.

Sıcak kemoterapi ne gibi avantajlar sunuyor?

Sıcak kemoterapi uygulamasının avantajlarına değinen Doç. Dr. Serdar Kaçar, Sıcak kemoterapi, diğer bütüncül kanser tedavileri olan kemoterapi, radyoterapi, cerrahi operasyonları tamamlayıcı nitelikte olduğunu, gözle görünmeyen kanser hücrelerinin ortamda yok edilmesi ve gelişmesini önlemesi ile kanser tedavisinde çok önemli bir rol oynadığını ifade etti. “Cerrahi olarak batını açtığımızda gözle gördüğümüz kanserli dokuları temizleyebiliyoruz ancak ortamda hücre ve doku halinde olan gözle görülmeyen mikro boyutta olankanser hücrelerini zamanla gelişmesin diye sıcak kemoterapi uygulayarak onları ortamda yok ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com