Ege Ambulans
Sihirli Bir Dokunuş: Gençlik Aşıları30/11/2023

Evamed Doktor Klinikleri’nden Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Efsun Akın yaşlanmayla birlikte vücuttaki hyaluronik asit miktarının azaldığını ve gençlik aşısı yöntemi ile adeta sihirli bir dokunuş yapılarak vücudun kaybettiği hyaluronik asidi tekrardan kazanmasıyla daha genç ve parlak bir cilde kavuşulabileceğini söyledi.

Yaşlanmayla Azalır

Bebeklerin ciltlerinin son derece sağlıklı canlı ve pürüzsüz olduğunu söyleyen Dr. Efsun Akın bunun nedeninin bebeklerin vücutlarında bulunan hyaluronik asit miktarının yüksek olmasından dolayı olduğunu söyledi. Yaşlanmanın da etkisiyle vücuttaki hyaluronik asit miktarının azaldığını kaydeden Dr. Efsun Akın, “ Aynı şekilde cildin kendisini onarma ve sıkılaştırma oranında da buna paralel bir şekilde azalma görülür. Gençlik aşısı uygulaması sayesinde, cilde tekrardan hyaluronik asit yüklenir. Böylece cilt, kendini onarma ve sıkılaştırma fonksiyonlarını yeniden devreye sokmuş olur” dedi.

Gençlik sırrı olarak bilinen hyaluronik asidin, belli bir yaşa kadar vücudumuzun dinç, sağlıklı ve parlak görünmesini sağladığını ifade eden Dr. Efsun Akın, “ Eklemlerden iç organlara kadar vücudumuzun neredeyse her yerinde bulunan hyaluronik asit, 25-30 yaş grubundaki bireylerde yavaş yavaş azalmaya başlar. Bu durum, yaşlanma adı verilen sürecin başlamasına yol açar. Parlaklık, esneklik, onarım ve toleransın da azalması anlamına gelir. Gençlik aşısı yöntemi ile vücudun kaybettiği hyaluronik asidi tekrardan kazanması amaçlanır” diye konuştu.

Hangi Durumlarda Uygulanır?

Gençlik aşısının, cildinde yaşlanma belirtileri görülen ve cildi zarar görmüş bireylere, belirlenen miktar aralıklarla hyaluronik asit uygulama işlemi olarak tanımlandığını söyleyen Dr. Efsun Akın, “ Bu yöntem sorunlu bölgelere uygulanmaktadır. Aynı zamanda sigara, alkol, akne, güneş ve solaryum gibi sebeplerle zarar görmüş ciltlere sahip bireylerin diğer tedavilerine tamamlayıcı olarak da uygulanabilir” şeklinde konuştu.

Gençlik Aşısı Dolgudan Farklı Mıdır?

Hyaluronik asidin, genellikle estetik uygulamalarda kullanıldığını belirten Dr. Efsun Akın, “  Özellikle de dolgu amaçlı uygulamalarda sıkça tercih edilir. Zira hyaluronik asit, dolgu maddeleri arasında en güveniliridir. Gençlik aşısının dolgudan farkı ise dolguların ömrünü uzatmak için uygulanan çapraz bağlarının bulunmamasıdır.  Bununla birlikte saf halde olduğu için dermiste yayılır, kitle etkisi oluşturmaz ve suyu tutma özelliği sayesinde cildin canlanmasını sağlar. Böylece, daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlar”dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com