Ege Ambulans
Son Yıllarda Erkeklerin İlgisini Çeken Konu: Penis Büyütme04/10/2023

Üroloji ve Androloji Uzmanı, Cinsel Terapist Op. Dr. Taylan Yanar son yıllarda erkeklerde ve kadınlarda genital estetik işlemleri ve ameliyatlarında artış gözlemlendiğini belirterek penis büyütme işlemleri hakkında bilgiler verdi.

Penis büyütme denince, akla penis boyunu uzatma veya çapını kalınlaştırma geldiğini söyleyen Op. Dr. Taylan Yanar, “ Erkekler çoğu zaman penislerinin çok küçük olup partnerlerini mutlu edecek kadar büyük olmadığı inancından, özgüven eksikliğinden, partnerlerini orgazma ulaştıramama kaygısından, penis disformik bozuklukları ile beraber, performans kaygılarına yol açan bir takım psikolojik sorunlara yol açtığından dolayı penis büyütme ameliyatı olmak isterler. Penis büyütme, uzatma ve kalınlaştırmaya yönelik kombine bir ameliyattır” dedi. 

Op. Dr. Taylan Yanar penis büyütme ameliyatları adı altında yapılan tüm işlemlerin ve ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken durumların, pansuman, bandaj uygulaması ve ilişkiye girme süresinin  hastaya ve kullanılan tekniğe göre değişiklik gösterebildiğini belirterek penis büyütme işlemleri hakkında şu bilgileri verdi.

Penis Bağının Kesilmesi: Penisi kök kısmından leğen kemiğine bağlayan ligamantlar yüzde 70-80 oranında kesilir. Bu penisi 2-3 cm boy uzatma yöntemidir.

V-Y Plasti: Penisi leğen kemiğine bağlayan ligamantler V-Y plasti insizyonu ile yapılır. Penis öne doğru serbestleşir ve uzar. Cilt V-Y şeklinde kapatılır.

Serbest Yağ Dokusu Grefti: Hastanın karın kısmından alınan yağ dokuları özel işlemlerden geçirilerek penis cildi altına özel kanüllerle düzenli olarak verilir. Bu bir kalınlaştırma işlemidir. Yağların yüzde 80’i bir yıl içinde emileceğinden tekrar yapılması gerekebilir. Bu yağların zamanla sarkmasından dolayı topaklanma ve düzensizlikler olma olasılığı yüksektir.

Suprapubik Lipektomi: Kilolu erkeklerde veya sonradan zayıflamış erkeklerde penis kök kısmında bulunan penisin gömülmesine neden olan fazla yağların alınması işlemidir.

Penoskrotal Bandın Açılması: Bazı erkeklerde sünnet hatası veya doğumsal olarak penis alt kısmında testisleri taşıyan torbaya uzanan perde veya bant şeklinde penisi aşağıya doğru çeken deri parçası bulunabilir. Bu fazla bandın alınması işlemidir.

Cilt Altına Dolgu Uygulaması: Bu bir ameliyatsız kalınlaştırma işlemidir. Vücutta var olan doğal bir dolgu malzemesi olan hyaluronik asit penis etrafında ortalama 15-18 ml verilerek kalınlaştırma sağlanır.

Patch Dediğimiz Graft İle Kalınlaştırma: Ameliyatla yapılan daha kalıcı, estetik ve penis anatomisine uygun bir kalınlaştırma işlemidir. Türkiye’de bu teknik 4-5 yıldır kullanılmaktadır. Hasta memnuniyeti daha yüksektir.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com