Ege Ambulans
Sperminizde Kan Görülmesi15/02/2018

Medical Park İzmir Hastanesi Üroloji Kliniği'nden Op. Dr. Bumin Örs, sperminde kan görmenin nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Spermden kan gelmesinin tıptaki adının hemospermi olduğunu söyleyen Örs, “Bu durum 40 yaş altı genellikle çok ciddi bir sebepten oluşmamaktadır. Genellikle nedenler enfeksiyon ve travmaya bağlı çarpma, düşme, vurma, kalça kırıkları gibi nedenlerden karşımıza çıkıyor. 40 yaşın üstünde gelen hastalarımızı ise çok ciddiye alıyoruz. Bu yaş gurubunda prostat kanseri ve testis kanseri nedenli olarak spermde kan görülebiliyor. 40 yaş üstü hastalarda kanser taraması yapılması bu nedenle önerilir.” dedi.

Enfeksiyonlar da neden olabiliyor

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların da spermden kan gelmesine sebep olabileceğini kaydeden Örs, “Penis kanalının iltihaplanması ve yumurtalığın iltihaplanması spermde kan görülmesine neden olabiliyor. Enfeksiyonlar fizik muayeneyle, çeşitli kültür testleriyle ortaya konulabiliyor ve bunlara yönelik tedavi oluyorlar. Hastaların aslında kanamayla ilgili başvururken en çok korktukları durum acaba ben kanser miyim sorusu. 40 yaşından sonraki hastalar için ileri inceleme yapmak gerekiyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsa bu kanserlerin tedavileri mevcut. Bunun haricinde sistemik bazı hastalıklar da kanser ve enfeksiyon olmadan bizim karşımıza gelebiliyor. Bu tip hastalar, özellikle bir hastanın kontrol edilemeyen hipertansiyon olması kanama bozukluklarının olması karşımıza sperm içerisinde kanla karşılaşmamıza neden olabiliyor.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com