Ege Ambulans
Spor Hekimliğinde Kişiye Özel Tedavi21/03/2023

Spor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün günümüz tıp teknolojilerinde olduğu gibi spor hekimliği ve spor yaralanmalarında da kişiye özel tedavi ile başarılı sonuçlar alındığını belirterek, tedavilerin yanı sıra hem yaralanmalardan korunma hem de spor sonrası gelişen kas ağrıları ve yorgunluğun giderilerek hızlı bir toparlanma sağlanması için çeşitli uygulamalardan oluşan seanslarla hizmet verdiklerini söyledi

Kişiye Özel Tedavi

“Kliniğimizde; tecrübeli ekibimiz ve ileri teknolojiye sahip donanımız kapsamında amatör ve profesyonel sporcular ile fiziksel aktiviteyi yaşam biçimi haline getirmiş sağlıklı yaşam sporcularının kas, tendon, bağ ve eklem yaralanmalarında, postür (duruş) bozuklukları ve skolyoz gibi omurga sorunlarında nitelikli tedavi uyguluyoruz” diyen Prof. Dr. Metin Ergün, “Muayene ve tetkikler sonucunda tanıya göre fizyoterapistlerimiz ile fizik tedavi programına başlanıyor. İlk klinik değerlendirmede; postür analizi, kas kuvvet, denge ve motor kontrol testleri ile esneklik, sürat ve çeviklik testlerinin yanı sıra risk analizi testleri bulunmaktadır. Bu değerlendirmeler ışığında hastalarımız için uygun tedavi programı belirlenmektedir” dedi.

İleri Sistemli Teknoloji

Manuel uygulamalar, mobilizasyon teknikleri, lenf drenajı, derin doku masajı, graston tekniği, kinezyolojik bantlama ve terapötik egzersiz gibi çeşitli uygulamalardaki tecrübelerini  yüksek teknoloji ile birleştirerek tedavi programları hazırladıklarını söyleyen Prof. Dr. Metin Ergün, “Hastalarımızdan çok iyi geri dönüşler aldığımız Tecar Terapi (Odaklanmış Radyofrekans Terapisi) yeni uygulanmaya başlanan bir metottur. Yüksek frekanslı elektromanyetik enerji transferiyle derin dokuda hipertermi oluşturarak ağrı kesici, kas gevşetici, ödem azaltıcı gibi etkilerinden faydalanıyoruz. Etkinliği kanıtlanmış ve kolay uygulanabilir bir metot olan Magnetoterapi (Manyetik Alan Tedavisi) ile de ağrının giderilmesine, hücre ve dokuların yenilenmesine çalışıyoruz” diye konuştu.

Yüksek Yoğunluklu Lazer Terapi

Derin dokuya etki ederek kan dolaşımını artıran, kolajen yapımını uyaran ve tamir sürecine destek olan “Yüksek Yoğunluklu Lazer Terapi” tedavisi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Metin Ergün, “Akut ve kronik ağrılı durumlarda kolay tolere edilebilen Compex Terapi (TENS), doku sertliklerinde Perküsif Terapi, kompresyon ve soğuk terapisinin bir arada olduğu, lenfatik dolaşımı artırıcı, ağrı ve ödemi azaltıcı Game Ready ile soğuk etkisi olmadan lenfatik dolaşımı destekleyici Dr. Life uygulamalarıyla da fizik tedaviyi daha etkili hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com