Ege Ambulans
Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu Büyümeye Devam Ediyor20/01/2020

24 yıldır İzmir’in çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu yaptığı atılımlar, kaliteli hizmet anlayışı ve hızlı büyüme ivmesi kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. 1996 yılında butik bir tıp laboratuvarı olarak hizmet vermeye başlayan kurum 2016 yılında Dr. Özlem Günay ve Dr. Serdar Seven tarafından devir alındıktan sonra hızlı bir büyüme sürecine girdi. 2017 yılında 2. şubesini Alsancak’ta açtıktan sonra 2018 yılında Karşıyaka Mavişehir’de bir şube daha açan kurum toplamda üç şubesi ile İzmir halkına kaliteli hizmeti vermeyi ilke ediniyor. Talatpaşa Tıp Laboratuvarı’nın 4’üncü şubesi kısa bir süre sonra Bayraklı’da hizmet vermeye başlayacak.

Hastalıklar Erken Teşhis Edilebiliyor

Talatpaşa Tıp Laboratuvarı Tıbbi Koordinatörü Dr. Özlem Günay, “ Modern tıpta laboratuvar testlerinin optimum kullanımı durumunda birçok hastalığın henüz ortaya çıkmadan veya çok erken safhalarda yakalanabildiğini belirterek, “ Önleyici sağlık hizmetlerinin önemi gittikçe artmaktadır. Dolayısı ile dönemsel olarak yapılacak check-up testleri veya ailesel risk nedeni ile yapılması gereken testler bizim için yol gösterici olabiliyor. Erken dönemde yakalanan hastalıkların iyileşme oranı çok daha yüksektir, ayrıca tedavi süreleri ve maliyetleri oldukça düşüktür. Bu nedenle henüz hastalık ortaya çıkmadan yapılan tarama ve kontrol testlerine bir maliyet olarak değil, sağlığınıza bir yatırım olarak bakılmalıdır” dedi.

Kısa Sürede Büyüdük

“Başlangıçta butik çalışan tek şube ve 5 kişilik bir ekibimiz vardı” diyen Uzm. Dr. Günay, “ Üç yıl içinde şube sayımızı üçe, personel sayımızı ise 30’a çıkardık. İşlem hacmimiz yaklaşık 25 kat arttı. Yıllık ortalama 50 bine yakın hastaya hizmet veriyoruz. Bölgede lider laboratuvar olmak için çıktığımız bu yolda hiç durmadan çalışıyoruz. Laboratuvarımıza gelen her hasta bizim için özeldir. Hasta odaklı, memnuniyet esaslı çalışmak kurum kültürümüzdür. Hastanın laboratuvarımızda karşılanması, kayıt işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanması, kanının en acısız ve konforlu şekilde alınması, sonuçlarının en hızlı ve doğru olarak çalışılıp raporlanması ve hastamıza ve hekimine iletilmesi aşamalarının her biri büyük bir titizlikle yapılmaktadır.  Sağlık hizmetinde, hizmeti alan kişinin kusuru yoktur. Hasta gelir ve güvenir. Biz de bu güvene sahip çıkmalıyız. Laboratuvarımıza gelen hastalarımızın kanını, kendi ailemizden birinin kanı olarak algılamamız önemlidir” dedi.

Her şeyden önce kalite

Talatpaşa Tıp Laboratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Seven kalitenin her şeyden önce geldiğini belirterek, “ Laboratuvarımız ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahiptir. Laboratuvarımızda çalışılan tüm testler altın standart veya altın standarda en yakın cihazlar ve metotlar ile çalışılır. Çalışılan tüm testler iç kalite standartları prosedürlerine uygun olarak kalibre ve kontrol edilmektedir. Çalıştığımız testler bağımsız dış kalite kontrol firmaları tarafından denetlenmektedir. Böylece her test için sürekli olarak kontrol altında çalışma sistemimiz oluşmaktadır” dedi.

Teknolojiyi yakından takip ediyoruz

Teknoloji çağında tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini, yeni sistem ve test teknolojilerini kullanmak için sürekli yatırım yaptıklarını belirten Dr. Seven, “ Bilgisayar altyapımızı sürekli güncelliyor ve en güvenilir şekilde hasta sonuçlarımızı saklıyoruz. Dijitalleşmenin son derece önemli olduğu günümüzde mümkün olduğunca tüm hizmetlerimizi dijital olarak verme gayretindeyiz” dedi.

Hedef yurtdışına açılmak

Gelecek hedefleri hakkında da bilgiler veren Dr. Serdar Seven, “ Şu anda İzmir’in önemli tıp laboratuvarlarından birisiyiz. Kısa vadeli hedefimiz hasta odaklı hizmet anlayışımız ve kalitemizden ödün vermeden Ege Bölgesi’nin en büyük laboratuvarı haline gelmektir. Uzun vadedeki hedefimiz ise önce yurt içinde Ege bölgesi dışına çıkmak, sonrasında ise ülkemizi yurt dışında açacağımız şubeler ile temsil etmektir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com