Ege Ambulans
Tarladan Gelen Sağlık06/02/2024

Yarımada bölgesinde bir çok önemli projenin satış aşamasında görev alan Gayrimenkul Danışmanı Sinan Şensivas özel bir televizyon kanalında yayınlanan  “ Sinan Şensivas’la Emlak Rehberi” programında işlenmeyen tarım alanlarını tekrar canlandırıp üretime kazandıran yeni nesil tarım ve teknoloji platformu olan WeFarm sistemini ele aldı.

Wefarm’ın 2022 yılında Erdem Yıldız tarafından kurulduğunu söyleyen Sinan Şensivas, “ Bu sistem toprak sahiplerinin tarlalarını üretim yapan çiftliklere dönüştürüyor.  Sahiplerine düzenli kira ve gıda ödemesi yapan yeni nesil bir tarım ve teknoloji platformu olan WeFarm kullanılmayan tarlaları tekrar hayata döndürerek tarımsal üretime katkı sağlıyor” dedi.

WeFarm’ın Kurucusu Erdem Yıldız tarımdan ve topraktan gelecek sağlıklı ürünler ve ata tohumlarının tarımla gelişimi hakkında bilgiler verdi. Erdem Yıldız WeFarm’da, kullandıkları yöntemlerle toprağı  ıslah ederken verimini de arttırdıklarını ve bu sistem sayesinde  geçen sene Çanakkale Bayramiç ve Ayvacık köylerinde 85 dönümde üretim yaptıklarını belirterek, “ Bu yıl başka şehirlerden de gelen talepler ile bin dönüme çıkmayı hedefliyoruz. Tarımda kullanılmayan boş arazilerin işlenmesi ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi, hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir konu. Bu tür alanlar tarım sektörüne ve ekonomiye bir dizi avantaj sağlamaktadır.Özellikle boş alanları tekrar verimli hale getirerek ata tohumlarımızı ve tarımdaki kısır döngüyü canlı bir hale getirmek istiyoruz” dedi.

Yenilikçi Tarım Teknolojileri

“Yeni nesil tarım teknolojileri, boş arazilerin daha etkili bir şekilde kullanılmasına katkı sağlayabilir” diyen Erdem Yıldız, “ Akıllı tarım sistemleri, sensör teknolojileri, drone kullanımı ve otomasyon gibi teknolojik çözümlerle verimlilik artırılabilir. Boş arazilerin işlenmesi için tarım sektöründe eğitim ve istihdam olanaklarının artırılması önemlidir.

Yeni Nesil Çiftçiler

Erdem Yıldız, 5 yıl içinde ülkemizdeki boş tarlaların sadece yüzde 2’sini üretime geçirmeyi planladıklarını belirterek, “ Sadece son 2 ayda 10 bin dönümden fazla tarla başvurusu yapıldı. Bu hızla gidersek hedefimize 5 yıldan önce ulaşacağız. Bunu başarabilmek için ise en önemli önceliğimiz “Yeni Nesil Çiftçiler” yetiştirmektir. Bu doğrultuda aldığımız yatırımla birlikte bir tarım ve teknoloji kampı kurmak için harekete geçtik” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com