Ege Ambulans
Tenisçi Dirseğinde Güncel Tedavi Yöntemleri05/09/2017

Bir kolun aşırı kullanımından kaynaklanan ve ağrılı bir rahatsızlık olan tenisçi dirseğinin raket sporlarıyla uğraşan kişilerde yaygın olarak görülmekle birlikte el bileği ile tekrarlayan ve zorlayıcı işler yapan bireylerde ortaya çıkabildiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özkan hastalık ve güncel tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Zorlamalı Hareketlere Dikkat

Tenisçi dirseğinin dirsek bölgesinde ağrı yaratan önemli problemlerden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, “ Özellikle bu hastalarda lateral epikondilit dediğimiz dirseğin çıkıntısı olan kemiğin üzerinde ağrı oluşmaktadır. Bunun nedeni de özellikle zorlamalı hareketler, kişinin yaptığı burkma hareketleri, ağır bir şey taşıması veya bahçede çapa yapması gibi hareketlerden sonra elin dirseğe yapışan adelelerin de meydana gelen  gerilme veya yırtılmalar sonrasında oluşan problemdir.” dedi.

Dirsek Bölgesinde Ağrı

Hastalar hekime geldikleri zaman genellikle dirsek bölgesinde ağrıdan şikayetçi olduklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Özkan, “ Aynı zamanda özellikle zorlamalı hareketler, vites değiştirme hareketi, kapı kolu veya kavanoz çevirme hareketlerinde ağrı şikayetleri ile karşımıza gelir. Hastaya muayenesinde baktığımız zaman el bileğini yukarıya doğru kaldırma sırasında ağrısının olması, zorlamalı evirme ve çevirme hareketlerinde ağrı oluşması bize tanı koydurmaktadır. Radyolojide MR görüntüleme yapılabilir. Özellikle tenisçi dirseği yanında oluşabilecek problemlerde MR daha yardımcı olmaktadır.” dedi

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com