Ege Ambulans
Tepecik Palyatif Bakım Servisi'nde Her Yaşta Kitap Okunuyor18/09/2017

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Palyatif Bakım Servisi'nde tedavi gören dayılarının yanında refakatçi olarak kalan abla-kardeş ara vermeden kitap okuyor. Televizyon izlemektense, servis çalışanlarının katkılarıyla oluşturulan kitaplıktan aldıkları kitapları okumayı tercih eden hasta yakınlarının bu davranışı diğer hasta yakınları ve servis personeli tarafından takdirle karşılanıyor.

Bir Gecede Bir Kitabı Bitirdiğimiz Oluyor.

90 yaşındaki dayısı Hasan Erken’e refakat eden emekli idareci Mukaddes Salgın "Şu anda dayımızın rahatsızlığından dolayı Palyatif Bakım Merkezindeyiz. Beyin kanaması geçiren dayım 2 haftadan fazla Beyin Cerrahi Yoğun Bakımda kaldıktan sonra bu merkeze nakil edildi. Tüm bu süreç yaklaşık bir buçuk ay sürdü. Burada bir kütüphane ve kitapların olması da bizi çok memnun etti. Çünkü bu tür zor zamanlarda bazen hastanelerde zaman geçmek bilmiyor. Televizyon izlemektense kitap okumanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Benim gibi kitap okumayı çok seven ablamla birlikte yaklaşık 10-11 kitap okuduk.  Bu merkezde bu tür kitapların konulmasını düşünen değerli beyinlere, tüm personele çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Öncelikle Palyatif Bakım Merkezi çalışanlarına teşekkürle sözüne başlayan refakatçi Mukadder Küçükdoğan ise "Yaşlı ve hasta dostu olarak gördüğüm Palyatif Bakım Merkezi’nin tüm çalışanlarından çok memnumum. Temizlik işleriyle sorumlu personel arkadaşlardan tutun, hemşirelere, uzman doktorlara kadar tüm çalışanların, herkese karşı çok itinalı, güler yüzlü ve anlayışlı olduklarını belirtmek isterim. Merkezde bu güzel insanların kendi imkanlarıyla oluşturdukları kütüphane de onların bu hassasiyetinin bir göstergesi. Biz burada kardeşimle birlikte güzel okumalar yaptık. Aynı zamanda yaşlı-bakıma muhtaç hastaların bakımıyla ilgili eğitici kitaplar da okuma fırsatı bulduk. Dayımız buradan taburcu olduğunda da ilk işimiz de buraya kitaplar getirerek kütüphaneye elimizden geldiğince katkı sağlamak olacaktır. Arkadaşlarımızla birlikte kitap toplayarak bu güzel düşünceyi duyurmak ve desteklemek istiyoruz. Sevdiklerinin yanında olan başka hasta yakınlarının da bol bol kitap okumasını istiyoruz." dedi.

Her Yeni Kitap, Farklı Ufuklara Yelken Açar…

Palyatif Bakım Merkezi Sorumlusu Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Yasemin Kılıç Öztürk “Kronik ya da ilerleyici hastalığı olan kişilerin ailelerindeki tüm bireylerin bu süreçten, hem sosyal hem de psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini biliyoruz. Özellikle hastanede yatış sürecinde refakat eden hasta yakınları için yabancı oldukları hastane ortamı ek stres oluşturabiliyor. Palyatif Bakım Merkezi’nde en önemli amacımız hastalarla birlikte hasta yakınlarını da destekleyerek yaşam kalitelerini yükseltmeye çalışmaktır. Bu nedenle hastalarımız için kendilerini evlerinde gibi hissettirecek bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızdan birisi de kliniğimizin çalışanlarının büyük bir heyecanla kendi imkanlarıyla oluşturduğu kütüphanedir. Her yeni kitapla farklı ufuklara yelken açan, kitaplar sayesinde buradaki zamanlarını daha keyifli geçirdiklerini dile getiren hastalarımız ve yakınlarının bu çabamıza yönelik olumlu geri bildirimleri ve kütüphanemizi destekleyerek geliştirmeye yardımcı olma istekleri ise amacımıza ulaşma yolunda olduğumuzun en önemli göstergesidir. Kliniğimizde kitaplık kurulmasına katkı sağlayan, her daim hastalarımıza en kaliteli hizmeti hedefleyen değerli çalışma arkadaşlarıma ve bu çabamızı takdir ederek destekleyen misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com