Ege Ambulans
Tepecik Tüp Bebek Merkezi Ailelere Umut Işığı Oluyor29/01/2018

2009 yılından beri hasta kabul eden Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği (Ege Doğum Evi) Tüp Bebek Merkezi”,  bebek sahibi olmak isteyen ailelere umut ışığı oluyor. Merkez tüp bebek tedavisine uygun hastalara SGK kapsamında hizmet verdiği gibi, SGK’sı olmayan hastalara da ücretli olarak hizmet veriyor.

Ayda 100 Tüp Bebek Uygulaması...

Eğitim ve Araştırma hastaneleri içerisinde Ege Bölgesi’nde tek, Türkiye'deki 6 merkezden biri olarak hizmet verdiklerini belirten İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Tüp Bebek Merkezi Klinik Şefi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Demir, “ merkezimizde 3 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 5 embriyoloji uzmanı, 2 biyolog ve alanında uzman yardımcı sağlık personeli ile ayda yaklaşık 100 hastaya tüp bebek uygulaması yapılmaktadır. Ayrıca aşılama hizmeti verilmekte ve hastalara cerrahi bir müdahale gerektiğinde laparoskopik (kapali) ameliyatlar, histeroskopi, mikroenjeksiyon yapılabilmektedir.

SGK kapsamında tedavi şansı

Doç. Dr. Ahmet Demir tüp bebek hizmetinin uygun hastalara SGK kapsamında hizmet verilebilmesi için bazı şartların arandığını belirterek “ hastanın en az 900 gün prim ödemiş olması, anne adayının 23-39 yaş arasında olması, aşılama için çiftin en az 1 yıl, tüp bebek tedavisi için en az 3 yıl evli olmuş olması gerekmektedir. Ancak kadına veya erkeğe ait bazı özel tıbbi durumlarda 1 yıl evlilik yeterli olmaktadır. Tüp bebek uygulama şartlarına uyan hastalara SGK kapsamında tedavi uygulanırken, şartları taşımayan fakat tıbbi olarak tüp bebek uygulanması gereken hastalara da ücretli olarak hizmet veriliyor. Ayrıca merkez SGK’lı olmayan hastalara da ücretli olarak hizmet veriyor. Tüp bebek hizmetinden yararlanmak isteyen hastalar merkezimize gelerek bilgi alabilirler” dedi.

Başarı oranı yüksek

Doç. Dr. Demir merkezin başarı oranının yıllara göre giderek arttığını belirterek, “ merkezimizde 9 yılda yaklaşık 6 bin hastaya tüp bebek uygulaması yapılmıştır. Bu uygulamalardan da yaklaşık bin 500 tanesi ise canlı doğum ile sonuçlanmıştır. Başarı oranımız giderek artıyor.” diye konuştu.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, “ Hastanemizde böyle nitelikli, kaliteli ve halkın ihtiyacı olan kesimine hizmet veren birimin olmasından gurur duydum. Hocalarımızın mesleğindeki kalitesi, yapılan işlemin yüksek seviyede teknoloji gerektiren bir iş olması, hem devlet hastanesinde hem de tepecik hastanesi gibi İzmir’in en köklü hastanelerinden birinde olması gerçekten gurur verici.” dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com