Ege Ambulans
Test Rezaleti! Türk Kalecinin başına gelenler. 01/01/2021

Türk Kaleci’nin başına gelenler…

İş İnsanı Tahsin Güzel dayısı ve kuzeninin cenazesi için Almanya’dan Türkiye’ye gelen Hamburg’ta kalecilik yapan Türk Sporcu Ubeyd Güzel’in yurt dışına çıkarken zorunlu olarak yaptırdığı testin pozitif çıkmasının ardından başına gelenleri anlattı. Tahsin Güzel “ 4 farklı merkezde toplamda 5 test yapıldı. 3’ü NEGATİF, 2’si POZİTİF. Pozitif testlerin ikisi de aynı merkezde yapıldı” dedi. İşte Tahsin Güzel'in ağzından yaşananlar...

Test Rezaleti!

Karşılaştığım bu tablo rezalet değil de nedir?  Karakterim ve hayat felsefemin gereği olarak öncelikle şunu söylemeliyim: Yanlış karşısında susan dilsiz şeytandır!

Dikkat çekeceğimve susmamam, paylaşmam gerektiğine inandığım konu: Almanya’da yaşayan öz yeğenime yapılan Covid 19 testinin bir negatif, bir pozitif çıkma hadisesidir.

Sağlıklı insanların dahi psikolojisinin alt üst olduğu bir dönemde, test yaptırmak zorunda olanların sonuçlarının bir pozitif, bir negatif çıktığını düşünün. İnsan hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu düşünmekten hayatı kararıyor, hale ki bu insan 19 yaşında sporcu birisi ise...

Ne olduğu belirsiz bu test sonuçları insana yanlıştan ziyade insana yapılan en büyük eziyet devlete de ihanettir. İnsan hayatı bu kadar ucuz ve paradan daha değersiz olmamalı, parayı insandan daha değerli görenlerde insan yerine konulmamalı, burada yanlış yapanlar bedelini ödemeli, hastanesi postanesi kapatılmalı sorumluların ehliyeti iptal edilmelidir… Kimse kusura bakmasın!

Yüce Mevla’m, insan eşref-i mahlukat (yaratılmışların en şereflisi)derken insana verdiği önemi belirtmiştir. Devletin sağlığa verdiği önem ve kurumlara verilen yetkiyi araç yaparak para kazanmak adına insan hayatını hiçe sayanlar kim olursa olsun haindir,yaptıkları hatanın bedelini ödemelidir, çünkü bu olay ‘pardon’ ile geçiştirilecek bir olay değildir.

Hassas bir dönem yaşadığımız şu günlerde Korona belası nedeniyle her aile nerdeyse bir yakınını, bir tanıdığını hatta bir komşusunu kaybetmiştir. Son bir yıl içinde dayılar, amca oğulları teyze oğulları, hala teyze, eş dost akrabayı taallukat derken benimde kaybettiklerim oldu. Korona yüzünden vefat eden yüzlerce insanın, (yaşadığım bu olayda daha iyi anladım)yapılan hatalı test (negatif olduğu halde pozitif denilmesi) nedeniyle kullandıkları ilaçların etkisiyle öldükleri kanaati bende ağırlık kazanmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanım dikkatinize sunuyor, Sayın Sağlık Bakanım ve İzmir İl Sağlık Müdürüm sizleri de göreve çağırıyor, bu rezaletin bir izahını bekliyorum.

Gelelim aşağıda belgelerini sunduğum Covid 19 test rezaletine… Dayım ve teyze oğlumun ölümü nedeniyle Almanya’dan Türkiye’ye gelen kardeşim ve Almanya’ da Kaleci olan 19 yaşındaki yeğenim Ubeyd Güzel geri dönüşe hazırlık amacıyla zorunlu olarak test yaptırmak için Egepol Hastanesine gidiyorlar, burada yeğenimin test sonucu POZİTİF çıkıyor. Dolayısıyla kendisine bir poşet ilaç veriyorlar. Yeğenimde tabi olarak endişe ve korku hat safhada, siz düşünün o psikolojiyi!

Olay bana intikal edince kendisini tekrar test yaptırmak üzere İzmir Ege Laboratuvarına gönderdim, sonuç: NEGATİF. Yeğenim bununla da yetinmiyor, üçüncü test için bu sefer Özel Ege İnci Cerrahi Tıp Merkezine gidiyor, orada da sonuç NEGATİF…

Bunun üzerine tekrar Egepol hastanesine gitmelerini ve biz bakanlığın izin verdiği ayrı iki sağlık kurumana gittik, ikisinde de sonuçların negatif çıktığını, sizde ise tam tersi pozitif çıktığını, bu belirsizlikten çok ciddi endişe duyduk, Türkiye’de kaldığımız süre içerisinde bir çok akrabalarımızı ziyaret ettik, bir test daha istiyoruz deyin  tekrar yaptırın neticeyi bana bildirin dedim netice burada yine POZİTİF.

Hal böyle olunca Egepol Hastanesinde yetkili kişiyle görüştüm, bana anlattıkları şarkı gibi geldi. Bu kez Hastanenin eski yönetim kurulu başkanı ve  kurucusu olduğum partimin de İzmir  Milletvekili olan arkadaşımla görüştüm, bu rezaletin bir izahı olmalı dedim. Bana “ Covid 19 testlerini son sistem cihazlarla yapıyoruz, kesinlikle doğrudur” dedi. O zaman “Egepol Hastanesi’nin raporu doğruysa diğerleri yanlış yapıyor,   diğerlerinden bunun hesabı sorulmalı” dedikten sonra bu konun arkasını bırakmayacağım” dedim.

Değerli dostlarım, bu korona virüsten dolayı aile bireylerimizden birçok kişiyi kaybettiğim için anlattığım bu olaydan dolayı endişemiz had safhada artı. Tekrar Devletin kurumu olan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 350 lira karşılığında son bir test yaptırdık. (yeğenim Almanya vatandaşı olduğu için ücretli yapıldı) sonuç negatif olunca biraz rahatlar gibi olduk.

Ne çare ki, pozitif olan test sonucu ilgili sisteme düştüğü için bırakın Almanya’ya dönüş sıkıntısını dört gün çekilen çile de cabasıydı. Neyse ki, 1 Ocak 2021 günü Almanya’ ya uçtular ve orada tekrar edilen mecburi testin sonucu yine negatif olunca moralimiz biraz düzeldi ve şükrettik.

Devlet kavramı ne kadar büyük ise bir nefes sıhhat de en az o devlet kadar büyüktür… Dolayısıyla Kanuni Sultan Süleyman Han’ın dediği gibi;

“ Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.”

Bu konu yenilir yutulur ve unutulur bir konu değil, bu maç da burada bitmez,  bu ayıp hangi kuruma aitse  hesabı sorulmalı. Söz konusu hatayı yapan kişi, kurum ve kuruluş kim olursa olsun, yetkililerden bir açıklama bekliyorum.

  

TAHSİN GÜZEL

 

.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com