Ege Ambulans
Tıbbi Laboratuvarlarda Akreditasyonun Önemi07/11/2022

Özel İzmir Ege Laboratuvarı Şirket Müdürü, Tıp ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Serdar Canko tıbbi laboratuvarlarda akreditasyon belgelerinin önemini anlattı.

“Kalitemizi Artırıyoruz”

Akreditasyon, laboratuvarlarda tıbbi akreditasyon yapılan tetkiklerin güvenirliliğini, tekrarlanabilirliğini ve standartını sağlayan, bunu da belgeleyen bir çalışma olduğunu söyleyen Dr. Serdar Canko, “ Özel İzmir Ege Laboratuvarı TÜRKAK TS EN ISO 15189 akreditasyon belgesine sahip bir merkezdir. Bu belgeler Türkiye’de TÜRKAK grubu tarafından verilmektedir. Amacımız önümüzdeki süreçte akredite olduğumuz test sayımızı çoğaltmaktır. Bunun için klinik biyokimya ve mikrobiyoloji uzmanlarımız çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

“Çift Sistem”

Çift biyokimya ve hormon sistemiyle Akredite olduklarını söyleyen Özel İzmir Ege Laboratuvarı Laboratuvar Yöneticisi, Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Güngör Yıldırım “ Genelde akredite olan laboratuvarlar tek biyokimya ve tek hormon sistemiyle akredite olurlar. Biz İzmir’de ilk ve tek olarak yedekli olsun ve akredite testlerimiz hiçbir zaman kesintiye uğramasın sürekli çalışılsın diye çift biyokimya ve çift hormon sistemiyle akredite olduk. Bu çok zor bir iş. Çift biyokimya ve hormon sistemiyle akredite olduğunuz zaman iki sisteminde birlikte uyumlu olması gerekiyor” diye konuştu.

“Büyümeye Devam Edeceğiz”

“İzmir Ege Laboratuvarları olarak tüm yaş gruplarını içeren, mineral ve vitamin analizlerinin de içinde bulunduğu ileri biyokimya tetkikleriyle ilgili yeni check-up panellerini oluşturduk ve halkımızın hizmetine sunduk” diyen Dr. Canko, “ Son dönemde gittikçe önem kazanan gluten hassasiyeti ve geçirgen bağırsak sendromu ile ilgili test ve gaita panelini de oluşturduk. Özellikle bu gaita paneliyle alınacak sonuçlar bazı hastalık tablolarının erken döneminde tanıya faydalı olabilecektir. Kronik kalp hastalıkları içinde erken tanılarda faydalı olabilecek yeni kardiyak testlerimiz ve İmmun Floresans  yöntemiyle kronik, nörolojik ve romatizmal hastalıkların testlerini de rutin kullanımımıza aldık” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com