Ege Ambulans
TTB Merkez Konseyi üyelerine gözaltı30/01/2018

Afrin harekatı için "savaş bir halk sorunudur" diyen Türk Tabipler Birliği yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildi. 11 kişiden 8'i gözaltına alındı. Operasyonun merkezi Ankara'nın yanı sıra diğer illerde de sürdüğü öğrenildi.

Aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel’in de bulunduğu kişi için gözaltı kararı verildiği ve birçoğunun gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonun merkezi Ankara’nın yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir’de de gözaltı işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise ”Başsavcılığımızca Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır” denildi.

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile beraber haklarında gözaltına kararı verilen TTB üyelerinin isimleri şunlar; Genel Sekreter Sezai Berber, İkinci Başkan Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş ve Nazım Yılmaz.

11 kişiden 8’inin gözaltına alındığı gözaltına alınan doktorların hastanedeki odalarında da arama yapıldığı öğrenildi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com