Ege Ambulans
TÜP BEBEKTE İLERİ TEKNOLOJİ ANNE ADAYLARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR15/03/2018

"Tüp bebek"  kadının anne olmasına yönelik önemli bir tedavi seçeneği…

Su Hastanesi  Tüpbebek  Merkezinden Doç.Dr. Rafael LEVİ  son yıllarda tüp bebek tedavisinde başarıyı arttıran önemli yenilikler olduğunu belirtti : ‘’ Bunlardan en önemlisi  embriyoskoptur. 

Doç.Dr. Rafael LEVİ  Yumurta ile sperm birleştiği anda artık karşımızda yeni bir canlı var. Bir canlının gelişimi laboratuvar koşullarında , çok özel ortamlarda inkübatör dediğimiz kuluçka dolaplarında gerçekleşir. Bizler bu gelişimi embriyoyu mikroskopta günde bir kez inceleyerek izliyoruz, çünkü bizim yaşadığımız atmosfer embriyo için zararlı. İşte dünyadaki en gelişmiş embriyo izleme sistemi embriyoskoptur. Hem embriyoların  dış ortama hiç çıkarılmamasını sağlar , hem de bize gelişmenin izlenmesi için dakika dakika görüntü aktarır. Böylece embriyo gelişiminin  iyi koşullarda olmasını sağlar ve bize   gelişmiş embriyoyu seçmemize olanak tanır.

 Doç.Dr.LEVİ  Embriyo seçiminde bize yeni ufuklar açan bir diğer olanak genetik tanı yöntemleridir. Artık embriyoda 46 kromozomun tamamını inceleyebiliyor ve bazı hastalıkları elimine edebiliyoruz. Embriyo henüz birkaç günlük iken , ondan alacağımız bir örnek ile  pek çok genetik anormalliği tanımlayabiliyor ve böylece uygun embriyo seçimini gerçekleştirebiliyoruz ’’dedi.

Su Hastanesi Tüpbebek  Merkezinden Op.Dr. Mustafa YAMAZHAN ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi  ‘’Özellikle tekrar eden tüp bebek başarısızlıklarında önerdiğimiz intralipid serum tedavileri embriyonun rahim iç tabakasına tutunmasını kolaylaştırabiliyor.Yeni dondurma teknikleri, embriyonun uzun yıllar saklanabilmesine ve en uygun zamanın seçilerek transfer edilebilmesine olanak sağlıyor ; bu teknikler merkezimizde kolaylıkla uygulanabilmekte ‘’dedi.

 Op.Dr. Mustafa YAMAZHAN Herşey kadınlarımızın annelik duygusunu tatmasına yönelik …Yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com