Ege Ambulans
Uçuş emniyeti için dünya standartlarında hizmet28/03/2018

Buca Tıp Merkezi havacılık sektöründe önemli hizmetler veriyor. Türkiye’de ki sayılı merkezlerden biri olan, Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi, 2009 yılından bu yana 8 binin üzerinde uçuş raporu verdi.

Uçuş ile ilgili personel ve personel adaylarının fiziksel ve ruhsal sağlığını kontrol etmek ve uçuş emniyetini sağlamak amacıyla Uluslararası mevzuata uygun sağlık muayeneleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Tayfun Üşenmez, havacılık tıp merkezi olarak Türkiye’de yetkilendirilen 26 kurumdan biri olduklarını belirtti. Uzm. Dr. Üşenmez, “Merkezimizde pilot, uçak bakım teknisyeni, dispatcher, hava trafik kontrolör ve kabin memurlarının ilk ve periyodik sağlık muayenelerini yapmaktayız” dedi.  

Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Tayfun Üşenmez, Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi’nde uçuş personelinin işe ilk giriş ve daha sonra görev özelliklerine göre periyodik muayenelerinin Avrupa Havacılık Ajansı (EASA) sağlık kurallarına göre yapıldığını söyledi.

İŞLEMLER BİR GÜNDE TAMAMLANIYOR

Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi bünyesinde ilgili branşlardan uçuş hekimlerinin ve uzman hekimlerin bulunduğunu ifade eden Uzm. Dr. Üşenmez, “Merkezimizde pilot, uçak bakım teknisyeni, dispatcher, hava trafik kontrolör ve kabin memurlarının ilk ve periyodik sağlık muayeneleri 2009 yılından beri yapılıyor. Yılda ortalama bin kişiye uçuş raporu veriyoruz. Bu zamanda kadar da yaklaşık 8 bin uçuş görevlisine rapor verdik” dedi.

Öte yandan havacılık alanında iyi yetişmiş pilot ve diğer tüm uçuş personelini görevlerine sağlıkla göndermenin ve uçuş emniyetine hizmet etmenin önemine değinen Uzm. Dr. Üşenmez, “Merkezimizde laboratuvar tetkikleri, elektrokardiyografi (EKG), odyogram, görme alanı, solunum fonksiyon testi, PA akciğer grafisinin yanı sıra, göz, KBB, psikiyatri, nöroloji, dahiliye muayeneleri, uçuş hekimliği muayeneleri ve değerlendirmesi yapılarak aynı gün içerisinde tüm işlemler tamamlanmaktadır” diye konuştu.

Uzm. Dr. Üşenmez, pilotaj muayenesine gidecek kişilerin sabah aç karnına 2 adet fotoğraf ve kimlikle gelmeleri gerektiğini belirterek periyodik muayeneye gelecek olanların yanlarında mutlaka sağlık sertifikalarını da getirmeleri gerektiğini hatırlattı.

************

BUCA TIP MERKEZİNDE VERİLEN SAĞLIK RAPORLARI

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com