Ege Ambulans
Ünlü Şaman Omar Ahmadzai İzmir’de Sağlığına Kavuştu28/12/2022

Dünyaca tanınan ünlü Şaman Omar Ahmadzai boyun omuriliği daralması şikâyetleriyle ve sol tarafındaki işlevsel sorunlar nedeniyle Amerika’dan Türkiye’ye gelerek İzmir Özel Can Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir ve ekibi tarafından yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. 

Türkiye’ye Karar Verdim

Amerika Miami’de yaşayan ve Bali, Costa Rica ve Amerika’da dünyaca tanınmış ünlülere meditasyonlar düzenleyen 43 yaşındaki ünlü Şaman Omar Ahmadzai, kendisine boyun omuriliği daralması teşhisi konmasının ardından ameliyat olmaya karar veriyor. Kendisine bu ameliyatın riskli bir ameliyat olması söylenmesi üzerine Amerika, Hindistan, Japonya ve Türkiye’de araştırmalar yapan Omar Ahmadzai “ Bu araştırmalar sırasında İzmir Özel Can Hastanesi ile ilgili olarak çok sayıda makale ve haber okudum. Hastanenin teknolojik alt yapısı ilgimi çekti. Ayrıca Onur Bostan’ı da Amerika Miami’den tanımaktayım ve arkadaşım. Kendisi ile kurduğumuz iletişim sonrası ameliyatım için Türkiye’ye gelmeye karar verdim. ” dedi. 

Çok Sağlıklı Hissediyorum

Ameliyat olup şu an kendisini çok rahat ve sağlıklı hissettiğini söyleyen Şaman Omar Ahmadzai, “ "Şu an çok rahatım. Önceden sol ellerim bir şey tutmakta çok zorlanıyordu ve yürümede büyük sıkıntılar yaşıyordum. Yani eskisi gibi kalkamıyor ve oturamıyordum. Uluslararası yapmış olduğum meditasyon seanslarını yapamıyordum ve bu beni çok olumsuz etkiliyordu. Şu an çok iyiyim. Şimdi çok rahatım. Eskisi gibi hareket etmeye başladım. İzmir Özel Can Hastanesi’ne, Op. Dr. Tuğberk Özdemir Bey’e, Onur Bostan’a ve tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu operasyon sırasında Türklerin büyük misafirperverliğini ve sağlık alanındaki üstün teknolojilerinin geliştiğine bizzat şahit oldum ve bu yüzden yeni çıkarmış olduğum Shaman kitabımın Türkçe versiyonunu da çıkarmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

“Riskli ve Zor Cerrahi”

Literatürde servikal stenoz olarak geçen boyun omurilik darlığı, omuriliğe kemik ve komşu elemanların baskı yapması sonucunda hastalarda meydana gelen kollarda uyuşukluk, güçsüzlük, yürüme bozukluğu ile ileri evrelerinde devam eden bir hastalık sonucunda yapılan ameliyat olduğunu belirten  Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, "Boyun bölgesinde yaklaşık 5 cm’lik kesi ile başlayıp, o bölgedeki damarları ve sinirleri geçerek omurgaya ulaşıldığını daha sonra ise oradaki boyun omurgalarından iki tanesini çevre elemanlarla birlikte çıkarıp onların yerine titanium bir kafes koyup, diğer omurgalara sabitlenerek, oradaki baskı yapan yapılar ortadan kaldırılmış ve bir stabilizasyon ve çökmeyi engellemek için bir sistem kuruluyor. Çalıştığımız bölge itibariyle son derece riskli bir ameliyattır. Çünkü boyun bölgesi ciddi damarların ve büyük sinirlerin olduğu bir bölgedir. Bunları geçip omurgaya ulaşmak son derece riskli bir faktör olup, daha sonrasında omurgayı ve çevre elemanları çıkarırken yapılan işlemler sonucunda boyun ve aşağısında kalıcı felç ve ses kaybı gibi ciddi komplikasyonlar getirebilir" dedi. Ameliyatın olmaması dahilinde olabilecek sıkıntıları aktaran Op. Dr. Tuğberk Özdemir, " Bu ameliyat olmazsa hastanın mevcut şikayetlerinin artabileceğini ve geri dönüşü olmayan bir yola girileceğini" söyledi.

“Yurtdışına Açılmaya Devam Ediyoruz”

Özel İzmir Can Hastanesi Uluslararası Sağlık Turizmi Operasyon Yöneticisi Onur Bostan “Yönetim Kurulu Başkanımız Op.  Dr. Muzaffer Keskiner’in sağlık turizmi için yapmış olduğu atılımlar yaptığımız büyük operasyonlarla bölgede ses getirmeye başladı. Özellikle obezite, estetik, göz, diş sağlığı ve saç ekimi alanındaki yabancı hastalar bizi tercih etmeye devam ediyorlar. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz boyun omuriliği ameliyatı da bizim için önemli cerrahilerden birisiydi. Biz artık bu gibi büyük operasyonlarla bölgede Sağlık Turizm’in ana merkezi olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

İzmir Sağlık Turizminin Merkezi

İzmir’in Türkiye’de önemli sağlık turizmi merkezlerinden birisi olduğunu belirten Onur Bostan, “ Türkiye’nin gerek coğrafi, gerek iklim, gerekse turizm açısından en önemli şehirlerinden birisi olan İzmir bu anlamda sağlık turizmi içinde önemli bir merkezdir. Bu anlamda İzmir’de alanında son derece önemli uzmanlar çalışmakta, hastanelerin alt yapısı ise ileri teknolojilerle donatılmış durumdadır. Gerek kamu hastaneleri gerekse özel sağlık kuruluşları olarak yurt dışından gelen çok sayıda hastaya sağlık hizmeti verilmektedir. Avrupa ve Amerika ile kıyaslandığında, Türkiye'de daha uygun ve daha kaliteli sağlık hizmeti verilmektedir. Diğer taraftan hem yaz hem kış turizmi olmak zere aynı anda 4 mevsimin yaşandığı Türkiye, yabancı hastalar için  bir cazibe merkezi haline geliyor” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com