Ege Ambulans
Ünlüleri Ameliyat Eden Doktor31/05/2022

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Karabuğa yurt içi ve yurt dışından bir çok hastanın yanı sıra sanat dünyasından da tanınmış bir çok ünlü ismin obezite ameliyatlarını yaptı. Dizi ve Sinema Oyuncuları Gülnihal Demir,Tevfik İnceoğlu, Burak Altay, Semra Sima, Eski manken ve TV-dizi oyuncusu Sibel Ceylan Op. Dr. Türker Karabuğa’nın ameliyat ettiği ünlü isimlerden bazıları. Op. Dr. Türker Karabuğa son olarak Kurtlar Vadisi adlı dizide canlandırdığı Mithat karakteriyle tanınan dizi ve sinema oyuncusu Tayfun Sav’ın obezite ameliyatını gerçekleştirdi

Kurtlar Vadisi’nin Mithat’ı Tayfun Sav Obezite Ameliyatı Oldu

Kurtlar Vadisi adlı dizide canlandırdığı Mithat karakteriyle tanınan dizi ve sinema oyuncusu Tayfun Sav obezite ameliyatı oldu. Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Karabuğa ve ekibi tarafından yapılan başarılı ameliyatın ardından konuşan Tayfun Sav “ Bu ameliyat benim için yeniden doğuş” dedi.

64 yaşında 127 kilo ve vücut kitle indeksi 41 ile ameliyata giren Tayfun Sav’ın operasyon süreci hakkında bilgiler veren Op. Dr. Türker Karabuğa, “ Tayfun Bey eski bir hastam olan Tevfik İnceoğlu vasıtasıyla bana ulaştı. Hastamızda yüksek tansiyon, şeker, uyku apnesi gibi yandaş hastalıklarda mevcuttu. Kendisine cerrahi planlama sonrası hastane de misafir ettik. Ameliyat öncesi gerekli tetkikleri yaptık. Ameliyata hazırlık için kendisine özel bir diyet programı hazırladık. Kendisine tüp mide ameliyatı uyguladık. Oldukça başarılı geçen bir ameliyat oldu. Kendisi ameliyatın ertesi günü sanki hiç ameliyat olmamış gibi hastanede gezip yürüyebiliyor. Hastamız ideal kiloya ulaşıncaya kadar kilo verme süreci devam edecek” dedi.

Kontroller Önemli

Hastalarına 1 yıl boyunca kesin olarak takip ettiklerini söyleyen Op. Dr. Karabuğa, “ 1 yıldan sonra 6 ayda bir takibi mutlaka öneriyoruz. Cerrahi çok önemli ancak cerrahi sonrası takipte en az cerrahi kadar önemli. Tabi tüm bunların dışında cerrahiyi yapan doktor kadar katta hastayı takip eden hemşireden, anestezi teknikerine, doktor asistanından cerrahi hemşiresine kadar ekip çok önemli. Bu anlamda bu başarıyı elde etmemizi sağlayan tüm ekibimize teşekkür ederiz” dedi.

“Yeniden Doğuş”

Obezite ameliyatını adeta yeniden doğuş olarak adlandıran Tayfun Sav, “ bir çok sinema ve dizi de rol aldım. 2006 yılında sahnede talihsiz bir kaza geçirdim. Bu kaza sonucu düştüm ve 3 kemiği mi kırdım. 1 buçuk yıl süren bir tedavi sürecim oluştu. Bu süreçte şeker ve tansiyon hastalıkları ile karşılaştım. Fazla kilolar ve hastalıklar sanat hayatımı, bedenimi, yaşamımı son derece olumsuz etkiledi. Türker Bey uzun zamandır takip ettiğim birisi. Aynı zamanda sanatçı arkadaşım Tevfik İnceoğlu’nu da ameliyat eden doktor. Ondaki başarıyı da gördüm.  Kendisiyle tanıştık. 1.5 yıl boyunca sürekli konuştuk. Benim işlerim çok yoğundu  ve psikolojimi buna hazırlamam gerekiyordu. Sağlıklı bir şekilde ameliyatı oldum. Buna ben yeniden doğuş diyorum. Yeni bir hayatım olacağı için heyecanlıyım. Dr. Türker Bey ve ekibi tarafından sevgiyle ağırlandım. Tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

Tayfun Sav Kimdir?

Kafkas kökenli bir aileden gelen Tayfun Sav 1959 Ankara doğumludur. Sanat hayatına Ankara Devlet Opera ve Balesinde, Bale Sanatçısı olarak başlamış ayrıca Büyük Kabare Ajda Pekkan gösterisinde dans etmiştir. İlk beyaz perde ile Elveda Dostum sinema filminde Doktor karakteri ile tanışmıştır. Sav 1982 yılından bu yana bir çok sinema ve dizide rol almıştır. Kurtlar Vadisi, Kavak Yelleri, Hanım’ın Çiftliği gibi dizilerde rol alan Tayfun Sav, evli ve iki çocuk babasıdır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com