Ege Ambulans
Uzak-Yakın ve Astigmat Tedavisi: No Touch Laser22/06/2017

Op. Dr. Kadir Kulak TransPRK Lazer (No Touch) sisteminin korneada kesi oluşturan diğer lazer sistemlerine göre daha güvenilir bir yöntem olduğunu belirterek uzak, yakın ve astigmat tedavisinde yüz güldüren sonuçlar verdiğini söyledi.

Özel Aydın Göz Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kadir Kulak TransPRK lazer sisteminin miyopi, miyopik astigmatizma, hipermetrop ve hipermetropik astigmatizma gibi göz kusurlarında kullanıldığını söyledi. Hipermetropide daha çok 4.5 numaraya kadar, miyopi ve miyopik astigmatizmada daha yüksek numaraların da tedavi edilebildiğini söyleyen Op. Dr. Kulak; “ TransPRK lazer modunda diğer lazerlerden farklı olarak korneaya kesi uygulanmıyor.Diğer lazer yöntemlerine göre çok daha güvenli bir yöntem. Burada tek bir adımda ve korneaya dokunmadan kırma kusuru korneanın üst tabakasından yapılan işlemle düzeltilebiliyor.Bu yöntem  ince kornealı ve kuru göze sahip hastalarda büyük bir kolaylık sağladığı gibi normal kornealarda da flepsiz cerrahinin avantajlarından faydalanmak için daha sık kullanılmaya başlanmıştır.

Hasta Seçimi Önemli

TransPRK lazer sisteminde hasta seçiminin önemli olduğuna dikkati çeken Op. Dr. Kulak, “ TransPRK için hastanın 18 yaşını doldurmuş olması ve son bir yıl içerisinde 0,50’den daha fazla göz numarası artışı olmaması gerekmektedir. Ayrıca lazer sistemi öncesi hastayı detaylı bir göz muayenesine alarak lazer için uygun olup olmadığını belirliyoruz. ” Dedi. Yöntemin uygulanması hakkında bilgiler veren Op. Dr. Kulak, “ Eski sistem lazerlerde korneanın epital yüzeyi mekanik olarak kazınıyordu. Günümüzdeki lazer sistemleri epital yüzeyi kaldırıp hem epitali, hem de kırma kusurunu düzeltebiliyor ve pürüzsüz yüzey sağlıyor. Hasta lazer odasına girdiğinde, özel lazer yatağına sırt üstü yatırılıyor. Göz etrafı temizlenerek örtü ile örtülüp damla ile uyuşturma yapılıyor. Hastanın gözünü kırpmaması için özel bir aparatla göz kapakları sabitleniyor. Tedavi süresi kısadır ve bu süre boyunca hastanın doktorunun talimatlarına uyması tedavinin daha başarılı sonuçlanmasını sağlamaktadır.”

Aynı gün taburcu

İşlemden sonra göz kapaması yapılmaz,genellikle 3-5 gün bandaj kontakt lens takılır.Operasyondan sonra ilk gün ağrı,yanma,batma ve sulanma olur,iki-üç gün batma sürebilir.Ameliyattan sonraki ilk günden başlayarak görme keskinliği hızla artar.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com