Ege Ambulans
Yanlış Fırçalama ve Yıkama Saçların Kırılmasına Sebep Oluyor22/08/2017

Saç üzerinde uygulanan yanlış yıkama ve fırçalamanın saça zarar verebildiğini söyleyen Yasemin Gülgör, saç sağlığının korunması için yapılması gerekenlerden bahsetti. 

İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör kafa derisi ve saçların kötü kullanılmaya oldukça dayanıklı olduğunu fakat buna rağmen fazla veya yanlış yapılmış permadan, boyadan, renk açıcılardan veya masajdan zarar görebildiğini söyledi. Saçın dayanabildiği “güzelleşme” miktarı kişiden kişiye değiştiğini söyleyen Gülgör, “Fırçalama, yanlış yıkama ve düzensiz saç kesimi gibi kötü bakımlar, saçların kırılmasına sebep oluyor. Saçlarınızın uzun ömürlü olması için doğru bakım ürünleri seçin. Yıkarken nazik davranın, tahta fırça kullanın, uyurken bile saçlar kırıldığı için saçlarınızı yukarı doğru toplayın.” dedi.

Basit Teknikler Saçlarınızı Koruyor

Uzun saçların etkilendiği en büyük problemin saç uçlarının kırılması olduğunu söyleyen Yasemin Gülgör, “Kırıklar saç uçlarında ayrılma, koparak saçın kısa kalması ve genel anlamda saç sağlığının bozulması gibi etkileri de beraberinde getiriyor. Sabah uyandığınız andan tekrar yattığınız ana kadar ve hatta uyurken bile saçların kırılmasına sebep olan etkenler vardır. Genellikle bu etkenlerden ilki ve en sık rastlanılanı kötü bakım (yanlış fırçalama, yanlış yıkama, düzensiz saç kesimi gibi). Basit bazı bakım teknikleriyle ve doğru ürünler kullanarak uzun, gür, ışıltılı ve sağlıklı saçlara sahip olabilirisiniz” dedi.

Uzun Saçlılara Öneriler

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com