Ege Ambulans
Yaz Aylarında Yapılabilecek Kozmetik Uygulamalar04/07/2023

Dermatoloji Uzmanı Dr. Duygu Durmaz yaşamımızın kaynağı olan güneşin, cildimize vereceği zararları önlemek ve yaz mevsiminde daha canlı, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için birçok uygulamadan faydalanıldığını belirterek yaz aylarında güvenle yapılabilecek kozmetik uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber bu mevsimde yapılabilecek kozmetik uygulamaların hastalar tarafından sıklıkla merak edildiğini belirten Uzm. Dr. Duygu Durmaz, yaz aylarında güvenle yapılabilecek kozmetik uygulamalar hakkında şunları söyledi: “ Sıklıkla yüzün mimik kaslarına uygulanan botilinum toksin (Botoks) uygulamasının kırışıklıkların azalması ve cildin parlaması için yaz aylarında da güvenle yapılabilen kozmetik uygulamaların başında geldiğini söyleyen Uzm. Dr. Duygu Durmaz “ Ayrıca botoks uygulaması bölgesel terleme (koltuk altı, el, ayak ) sorununuzun çözümü için iyi bir seçenek olacaktır. Yüzünüzdeki hacim kayıplarını gidermek, sarkma ve kırışıklık sorunlarınızı çözmek için dolgu, biyolifting aşısı, gençlik aşısı,  kolajen aşıları ve ip uygulamaları da güvenle uygulanabilmektedir. Leke, akne, akne skarı, saç dökülmesi gibi cilt sorunları için mezoterapi uygulaması da yapılabilmektedir. Klasik ve medikal cilt bakımlarıyla cilt bariyeri güçlendirilebilir. Tüy sarartma, karbon peeling uygulaması ve diode lazer epilasyon da yaz aylarında güvenle yaptırabileceğiniz işlemler arasındadır ” şeklinde açıklama yaptı.

Hangi İşlemler Yapılmamalıdır?

Her işlemin yaz mevsiminde uygulanmasını önermediklerini belirten Uzm. Dr. Duygu Durmaz “Ciltte güneşe duyarlılığı artırıp leke oluşumunu artıracak kimyasal peeling (soyma) uygulamaları, cilt bariyerini bozan fraksiyonel lazer işlemleri, Alexandrite lazer epilasyon ve leke lazer işlemlerine yaz aylarında ara vermek gerekmektedir.”  diyerek konunun önemine dikkat çekti. Uzm. Dr. Duygu Durmaz “Son olarak sağlıkla ışıldayan  bir cilt için mutlaka doktorunuzun önerilerine dikkat edin ve güneş koruyucu kremlerinizi 3 saatte bir tazelemeyi unutmayın” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com