Ege Ambulans
Yaz Mevsiminde Bel ve Omurga Sağlığınız İçin Bunlara Dikkat !14/08/2023

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz yaz mevsiminin gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte herkesin kendisine ferahlayabileceği alanlar yarattığını söyledi. Bu ferahlama alanları sırasında bel ve omurga sağlığı için dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler veren Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz özellikle havuz ve deniz tatili sırasında yapılması gerekenlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Omurga Sağlığına Dikkat

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artması sonucu insanların kendilerine ferahlayabileceği alanlar oluşturduğunu söyleyen Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Bu kimi zaman deniz,havuz kenarı olurken, kimi zaman klima karşısı veya tekne gezisi şeklinde değişebiliyor. Ancak mevsimin tadını çıkarırken omurga sağlığımızı da ihmal etmemeliyiz. Özellikle suyla ilgili aktivitelerde öncelikle ıslak mayo ile saatlerce oturmamaya, ıslak halde rüzgara maruz kalmamaya özen göstermeliyiz. Terlediğimizde, denizden çıktığımızda kuru kalmak ve sık sık kıyafetlerimizi değiştirmek önemlidir. Fazlaca terlediğimiz için üzerimizi değiştirmeli, ıslak veya terli halde güne devam etmemeliyiz. Havuz kenarında denge kaybı, düşme, kayma gibi sakatlıkların önüne geçmek için mutlaka kaymaz tabanlı deniz ayakkabıları giyerek dikkatli olmalıyız. Tekne veya iskeleden sert atlayışlardan kaçınmalıyız” dedi.

Klima Karşısında Oturmayın

Klimalı ortamlarda geçirilen zamanlarda terli halde soğuk hava karşısında oturulmaması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Yılmaz, “ Terli halde klima karşısında oturmak belimiz için ciddi bir spazm nedenidir. Herhangi bir bel rahatsızlığımız olmasa bile sık sık tutulmalar klima kaynaklı olabilmektedir. Klimaların dereceleri hiçbir zaman 24 derecenin altında olmamalı, serinlemek için soğuk hava önünde oturarak gelen havaya direk maruz kalmamalıyız” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com