Ege Ambulans
Yıllardır Olamadığı Ameliyat Başarı ile Gerçekleştirildi02/05/2018

İzmir’in Urla ilçesinde yaşayan ev hanımı 55 yaşındaki Emine Öcal daha önce gittiği çeşitli sağlık merkezlerinde doktorların yüksek riskli bulduğu bir ameliyatı Özel Tınaztepe Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Çağrı Özçelik ve ekibi tarafından yapılarak yeniden sağlığına kavuştu.

Ameliyatta Kalbi Durdu

Doğuştan kalça çıkıklığına bağlı kireçlenmesi olan ve yıllardır kalça eklemindeki rahatsızlık nedeniyle yürüyemez halde olan Öcal, İzmir’de birçok hastaneye gitti ve kendisine ameliyat olması gerektiği söylendi. Ancak kalp, akciğer ve diyabet gibi birçok rahatsızlığı bunulan ve bu nedenle anestezi alması riskli görülen Emine Öcal’ın bugüne kadar olması gereken ameliyatı olamadı. 2 yıl  önce ameliyata alınan, fakat ameliyat başlamadan kalbi duran Öcal’ın ameliyatı tamamlanamadı ve hasta taburcu edildi. ‘Gitmediğim doktor kalmadı’ diyen Öcal, falcılara kadar gittiğini söyledi. Emine Öcal’ın yıllardır olamadığı ameliyat Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Çağrı Özçelik ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Yaşam Kalitesini Artırıyor

Özel Tınaztepe Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Çağrı Özçelik, kalça protezi ameliyatlarının hastaların yaşam kalitesi üzerindeki etkileri hakkında konuştu. Op. Dr. Özçelik, “Protez ameliyatlarının yaşam kalitesine doğrudan etkisi vardır.  Protez ameliyatından sonra hastanın kalça eklemlerindeki ağrılar ortadan kalkmakta, hareket kabiliyeti artmakta ve normal aktivite düzeyine ulaşması sağlanabilmektedir” dedi. Eklem kireçlenmelerinin ilk aşamada ilaçlar ve fizik tedavi yöntemleriyle tedavi edildiğini anlatan Op. Dr. Özçelik, ameliyatsız tedavilerden fayda görmeyen ve yürüme mesafesi kısıtlanan hastalarda çözümün protez ameliyatı olduğunu söyledi.

Ağrılara Dikkat!

Kalça eklem kireçlenmesinde sık görülen şikayetin ağrı olduğunun altını çizen Op. Dr. Özçelik, hastalığın başlarında ağrının istirahatle azaldığını, ancak ilerleyen dönemlerde istirahat halinde bile ağrı hissedildiğini belirtti. Ağrı dışında eklemde şişlik, hareketlerde kısıtlılık ve en sonunda sakatlık gelişebileceğini kaydeden Op. Dr. Özçelik, şu bilgileri verdi:

“Kalça protezi ameliyatı, kalçanın bozulan kısımlarının özel metal materyallerle değiştirilmesi işlemidir. Ameliyat genelde 1- 2 saat sürer. Ameliyattan 1 gün sonra hasta yürüyebilir ve 2 gün sonra taburcu olabilir. Ameliyatlı hastaların bir buçuk ay koltuk değneği ile yürümeleri ve verilen egzersizleri düzenli uygulamaları gerekmektedir.”

Op. Dr. Özçelik, kalça protezi ameliyatının deneyimli cerrahlar tarafından uygun ameliyathane ve hastane şartlarında, hastaya uygun protez seçimiyle yapıldığında, ameliyat süreci ve sonrasında hasta uyumuyla birlikte hastanın ağrısını geçiren, yürüyüşünü ve hareketlerini düzelten, yaşam kalitesini ve konforunu artıran başarılı bir ameliyat olduğunu da hatırlattı.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com