Ege Ambulans
Yıpranan Cilde Gençlik Aşısıyla Yeni Bir Görünüm03/05/2023

21 yıl kamuda görev yaptıktan sonra, 8 ay önce Gaziemir’de kendi muayenehanesinde hizmet vermeye başlayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Melike Köroğlu Özel, son zamanlarda yoğun talep gören tedaviler arasında botoks ve gençlik aşılarının olduğunu söyledi.

Gençlik aşısı uygulamaları hakkında bilgiler veren Dr. Melike Köroğlu Özel, “ Gençlik aşıları çok ince mezoterapi iğneleri ile cilde enjekte edilerek yapılır. Stres, kötü beslenme, yaş alma, artan hava kirliliği, sigara, güneş, akne, alkol gibi nedenlerle zarar gören cilde uygulanır. 20 yaş ve üzerinde uygulanabilmektedir. İçeriğinde hyaluronik asit, peptidler, multivitamin, somon DNA, mineral, aminoasit gibi cilde faydalı moleküller bulunur” dedi.

Cilde Parlaklık Kazandırır

25-30’lu yaşlardan sonra bağ dokusu ana maddesi olan hyaluronik asit miktarının azalmaya başladığını söyleyen Dr. Melike Köroğlu Özel, “ Cildimiz nemini, parlaklığını kaybetmeye, sarkmaya, lekelenmeye başlar. Çapraz bağsız hyaluronik asit içerdiği için dolgu gibi kitle etkisi oluşturmaz. Su tutma özelliği ile cildin yaşlanmasını yavaşlatır ve cilde nem ve parlaklık kazandırır” diye konuştu.

Nasıl Uygulanır?

Gençlik aşısının uygulama aşamalarını anlatan Dr. Melike Köroğlu Özel, “ Öncelikle anestezi kremi cilde sürülüp 20-30 dakika bekletilir, cilt temizlenir, yüz, el, boyun gibi bölgelere ince uçlu mezoterapi iğneleriyle piyasada farklı isimlerle anılan güvenilir, sertifikalı ürünler enjekte edilir. Hafif kızarıklık, morluk olabilir, ancak geçicidir. İşlem sonrası bol su içilmeli, güneş kremi 3 saatte bir sürülmelidir. Cildin ihtiyacına göre ortalama 10-15 günde bir kez 2 veya 3 seans yapılır. Etkisi 2-3 gün içinde başlar. Yaz kış uygulanabilir, herhangi bir zararı yoktur. Emzirenlere ve hamilelere önerilmez. Etkisi kişiye göre değişmekle beraber ortalama 6 ay, 1 yıl sürer” ifadelerinde bulundu.

Dr. Melike Köroğlu Özel Kliniği’nde Verilen Hizmetler

Gaziemir’deki muayenehanesinde verilen hizmetler hakkında bilgiler veren Dr. Melike Köroğlu Özel, “ Cilt hastalıkları tanı ve tedavisi, estetik ve kozmetik uygulamalar ( dolgu, botoks, mezoterapi, kök hücre, PRP, dermapen, kimyasal peeling, leke maskesi, medikal cilt bakımı, hydrafacial cilt bakımı, forrie’d kraliçe bakımı) altın iğne, lazer ve iğneli epilasyon, ozon, glutatyon, C vitamini, alfalipoik asit tedavileri başta olmak üzere dermatoloji alanında sağlık hizmeti vermekteyiz” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com