Ege Ambulans
Yüz Gençleştirme İşlemleri Kişiye Özel Planlanmalı04/10/2023

Günümüzde estetik ve kozmetik işlemlere erkek ve kadınların ilgisinin giderek arttığını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Kılıç, bu işlemler arasında yüz gençleştirmenin de en çok tercih edilen işlemlerden biri olduğunu söyledi. Yüz gençleştirmenin kişiye özel olarak planlanması gerektiğini ifade eden Op. Dr. Kılıç,” Önemli olan kişinin beklentileri, yaşlanmanın ve sarkmanın hangi düzeyde olduğudur.” dedi.

Yüz gençleştirmenin genç yaşlardan itibaren her insanın ihtiyacı olan işlem olduğunu söyleyen Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Özellikle genç yaştaki hastalarda cildin genel olarak kalitesini ve nemliliğini arttırmak için mezoterapi  uygulamaları yapılmaktadır. Ayrıca dudak dolgusu, en çok yapılan işlemlerden birisidir. Yaş daha ilerlediği zaman yani 30-40 yaş arasında da birinci önceliğimiz yine mezoterapidir. Bu yaş grubunda  dolgu kullanabiliyoruz. Çünkü özellikle burun kenarından dudaklara doğru inen nazolabial dediğimiz bölgelerdeki çöküklüklerde, elmacık kemiklerinin üzerindeki çöküklüklerde ya da çenedeki geriliklerde dolgu uygulaması güzel sonuçlar veriyor”  dedi.

40-50 yaş arasında dolgu uygulamalarının daha az tercih edildiğini söyleyen Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Özellikle iğneli ya da iğnesiz radyofrekans yöntemleri gibi sistemler daha fazla kullanılabiliyor. Bu sayede cildin sıkılaşması ve bir miktar lifting etkisi daha çok görülebiliyor. Amacımız yerçekimi ile beraber aşağı inen cildi toplamaktır.Bu yaş aralığında boyun germe ve yüz germe işlemlerini daha sık uygulamaktayız.”dedi.

Göz Kapakları

Yaş ilerledikçe,artık göz kapakları düşüklüğünün kişiyi rahatsız etmeye başladığını kaydeden Op. Dr. Meltem Kılıç, “Genç yaşlarda  göz kapağı düşüklüğü olan hastalarda zamanla daha fazla problem oluyor. Kaşları çok düşük olan hastalarda da kaşların kaldırılmasına yönelik yöntemler yapılabiliyor. Yine 30-45 yaş arasındaki hastalarda iple yüz germe yöntemi de güzel sonuçlar veriyor. Önemli olan aşağı doğru sarkmanın yani yaşlılık etkisinin ne kadar olduğudur” şeklinde konuştu.

Yüz germe Ameliyatı

Yüzün sarkması ve cilt fazlalığı aşırı miktarda ise yüz ve boyun germe cerrahisinin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Hasta 50-55 yaş ve sonrasındaysa ve boyun bölgesinde ve göz kapaklarında da problem varsa bu da yapılacak cerrahide değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com