Ege Ambulans
Yüz Gençleştirme Yöntemleri Kişilerin Özgüvenini Artırıyor06/02/2024

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları  Uzmanı Op. Dr. Buket Aslan Çelik, yüz gençleştirme sürecinin sadece dış görünüşü değil, aynı zamanda kişinin içsel iyilik halini ve özgüvenini artırmayı hedeflediğini söyledi.

Yüz Gençleştirme Yöntemleri

Op. Dr. Buket Aslan Çelik yüz gençleştirmede başvurulan işlemlerin iki başlık altında toplandığını belirterek, “ İlk başlığımız göz kapağı estetiği, bişektomi adı verilen yanak inceltme ameliyatları, kepçe kulak ameliyatı, gamze estetiği adı verilen mini cerrahi işlemlerdir. Bu işlemler lokal anestezi altında klinik ortamında uygulanabilen ve hastanın işlemden sonra günlük aktivitelerine devam edebildiği uygulamalardır. İkinci başlığımız ise

dolgu, botoks, PRP, ip askı, gençlik aşıları, leke tedavileri gibi kozmetik uygulamalardır” dedi.

Doktor Tarafından Uygulanmalı

Tüm bu uygulamaların doktor tarafından uygulanması ve kişiye özel olarak planlama yapılması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Buket Aslan Çelik, “Sağlık Bakanlığı ve FDA onaylı kaliteli ve sertifikalı ürünler tercih edilmelidir. En önemli nokta ise yaşa ve yer çekimine bağlı olarak zaman içerisinde dokuların hacim ve elastikiyetini kaybetmesi sonucunda bu dokulara destek amaçlı olarak uygulanmasıdır” şeklinde konuştu.

Göz Kapağı Estetiği: Göz kapaklarındaki sarkma veya torbalanma sorunlarını düzeltmeye yönelik bir cerrahi müdahaledir. Hem üst hem de alt göz kapaklarını kapsayan bir prosedür olabilir.

Yanak İnceltme Ameliyatları:  Yanaklardaki yağ dokusunu azaltarak yüz hatlarını belirginleştirmeye yönelik cerrahi veya minimal invaziv prosedürlerdir.

Kepçe Kulak Ameliyatları: Kulakların şeklini veya konumunu düzeltmeye yönelik bir cerrahi müdahaledir. Genellikle çocukluk döneminde veya erken gençlikte uygulanır.

Gamze Estetiği:  Yüzde doğal gamze oluşturmak amacıyla genellikle cerrahi olmayan teknikler kullanılır. Dolgu veya cerrahi yöntemlerle gerçekleştirilebilir.

Dolgu: Ciltteki kırışıklıkları doldurmak, hacim kaybını gidermek veya belirli bölgeleri şekillendirmek için kullanılır.

Botoks: Kasların geçici olarak felç edilmesi yoluyla kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. En yaygın olarak alın, kaş arası ve göz çevresindeki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır.

PRP: Kişinin kendi kanından elde edilen zenginleştirilmiş plazmayı kullanarak cilt gençleştirme veya saç tedavisi amacıyla uygulanan bir yöntemdir.

İp Askı:Ciltte mevcut olan kırışıklıkları, sarkmaları önlemek için kullanılan yöntemdir.

Gençlik Aşıları: Anti-aging amaçlı kullanılan çeşitli vitamin ve antioksidan içeren enjeksiyonlardır. Cilt elastikiyetini artırmaya ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yöneliktir.

Leke Tedavileri: Ciltteki pigmentasyon sorunlarını düzeltmeye yönelik çeşitli tedavi seçenekleri bulunur, bu tedaviler laser veya kimyasal peeling gibi yöntemleri içerebilir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com