Ege Ambulans
Yüz Germe Ameliyatıyla Daha Genç Görünebilirsiniz26/12/2023

KBB Uzmanı Op. Dr. Can Ercan uygun cerrahi teknik ile doğru hastaya yapılan yüz germe ameliyatıyla kişilerin daha genç bir görünüme kavuşabileceklerini belirterek yüz germe ameliyatı ve sonrasında hastaların dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bilgiler verdi.

40 Yaş Sonrasına Öneriliyor           

Yüz germe ameliyatının yüz bölgesindeki sarkmaları ve kırışıklıkların giderilmesi amacıyla yapılan cerrahi bir işlem olduğunu belirten Op. Dr. Can Ercan, “  Bu ameliyat için önerilen yaş genellikle 40 yaşından sonradır. Aynı seansta burun estetiği, göz kapağı estetiği, kaş kaldırma ve yağ dokusunun alınarak dolgu uygulaması yapılabilir. Aynı seansta kişinin boyun bölgesinde sarkıklık mevcutsa boyun germe işlemi de yapılabilir ya da gıdı bölgesine liposuction denilen sınırlı bir işlem uygulanabilir” dedi.

Genel Anesteziyle Yapılır

Yüz germe ameliyatının genel anestezi altında yapıldığını belirten Op. Dr. Can Ercan, “ ameliyat süresi ortalama 2 saattir. Bu operasyonda kesiler saçlı bölgede yapılacağı için hastada herhangi bir iz olmayacaktır. Hastalarımıza 1 gün hastane istirahati önermekteyiz ve özel yüz germe bandajı ile taburcu etmekteyiz. 3 gün sonra bandaj çıkarılır ve gerekli görülmesi halinde 1 ya da 2 günlük ek bandaj yapılabilmektedir” diye konuştu.

İyileşme Süreci Önemli

Uygun cerrahi teknikle gerçekleştirilen hastada ödemlerin ve morlukların daha az görüldüğünü kaydeden Op. Dr. Can Ercan, “ Hasta 10 gün içinde işine ve normal hayatına dönebilmektedir. Ameliyatın kalıcılığı yaklaşık 10 yıldır. Bu operasyonda hedef,hastanın 10 yaş daha genç görünmesinin sağlanmasıdır.  Hasta operasyondan 3 gün sonra yüzünü yıkayabilir. 5.gün banyo yapabilmektedir. İstenilmesi halinde 10 yılın sonunda tekrar operasyon gerçekleştirilebilir” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com