Ege Ambulans
10 Yıllık Diyabetinden Ameliyatla Kurtuldu03/10/2017

10 yıldır tip2 diyabet hastası olan, Amasya’da Yaşayan 56 yaşındaki Züleyha Geçici Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibinin yaptığı Metabolik Cerrahi ( Şeker Ameliyatı) ile diyabetinden kurtularak sağlığına kavuştu.

10 yıldır şeker hastalığıyla mücadele eden Züleyha Geçici günde 90 ünite insülin kullandığını belirterek, “ hastalığım iyice ilerlemişti. Artık gittiğim yerlerde yemek yemeden önce iğne vurmak zorunda kalmak istemiyordum. Bu ameliyatı daha önce yaptıran  arkadaşlarım vardı. Op. Dr.Özgür Demirtaş’ın yaptığı ameliyatlar hakkında basında çıkan haberlerini takip ediyordum.  Daha sonra İzmir’e gelerek kendisiyle tanıştım. Ameliyat olmaya karar verdim ve kendimi gayet sağlıklı hissediyorum.” dedi.

Ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Özgür  Demirtaş, “ Türkiye'de diyabet son 10 yılda neredeyse 2 kat arttı.  Artık şeker hastalığının kontrolü  ilaç ve insülin tedavileriyle sağlamak  imkansız hale geliyor. Klasik tedaviler şeker hapları ve insülinler göz, kalp damar komplikasyonlarını ya da böbrek komplikasyonlarını önlemede etkisiz kalmaktadır. Vücudunda insülin tespit ettiğimiz kişileri ameliyat edebiliyoruz. Uygun hastalara yapılan metabolik cerrahi yüz güldüren sonuçlar veriyor. Hastamız Züleyha Hanım’da bize geldi ve kendisi ameliyata uygun olduğu için metabolik cerrahi ameliyatını uygulayabildik. Operasyon sonrası  3 gün hastane de kalan Züleyha Hanım, insülin iğnelerinden şuan için kurtuldu. Ameliyat sonrası  diyetisyenimiz kontrolün de takibimizde olacak. Diyetisyenimizin programını düzenli bir şekilde uygularsa  bundan sonraki yaşamında insülin olmayacak .” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com