Ege Ambulans
14 Aylık Zümra’nın Kalbindeki Delik Ameliyatsız Yöntemle Kapatıldı06/01/2022

Manisa’da yaşayan Nuri- Gönül Aydemir’in Down Sendromlu 14 aylık kızları Zümra Liya Aydemir’in kalbinde bulunan 10 mm’lik delik,  Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Narin ve ekibi tarafından yapılan anjiyografik girişimle kapatıldı. 4 ay önce yapılan işlemin ardından Zümra  Liya bebek sağlıklı bir şekilde yaşamaya ve kilo almaya devam ediyor.

Doğduğundan beri kızlarının sürekli enfeksiyon geçirdiğini ve 15 günde bir hastalandığını belirten Zümra Liya aydemir’in anne ve babası Nuri Gönül Aydemir, “ Kızımız doğduğundan beri sürekli hastanelerdeyiz. İyi beslenemiyor, kilo alamıyor, nefes problemi yaşıyor ve sürekli enfeksiyon yaşıyordu. Manisa’da son gittiğimiz doktorumuz çocuğumuzun kalbinde problem olduğunu söyledi. Bizde tavsiye üzerine Prof. Dr. Nazmi Narin hocamıza geldik. Kendisi açık ameliyata gerek kalmadan bu hastalığı tedavi etti. Aradan 4 ay geçti. Kızımız beslenmesi ve nefes alış verişi düzeldi, kilo almaya başladı” diye konuştu. ,

10 mm delik

İşlem hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nazmi Narin, “ 4 ay önce hastayı ilk gördüğümüzde down sendromlarında olabilecek kalp sorunu ile karşılaştık. İki karıncık arasındaki duvarda bir delik vardı. Bu delik 10 mm kadardı. Kızımız 6 kilo civarında bize geldi. Sık sık enfeksiyon geçiriyordu. 15 günde bir hasta oluyor, iyi beslenemiyor, nefes alış verişi zorlanıyordu. Kilo alamıyordu. Biz gerekli incelemelerden sonra girişimsel olarak kapatma şansımız olduğunu söyledik. Aile bu konuda bize güvendi. Kasıktan girerek anjiyografik yöntemle tıkaç adını verdiğimiz device ile deliği kapattık. Bebeğimiz bu yöntemle sağlığına kavuştu” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com