Ege Ambulans
18 yıl boyunca boğazında kalan iğne Ekol Hastanesi’nde çıkarıldı08/03/2018

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Meltem Cansız’ın 3 yaşındayken ilçe hastanesinde geçirdiği bademcik ameliyatı sırasında kırılan ve 18 yıl sonra boğazında olduğu fark edilen iğne Ekol Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı ve ekibi tarafından yapılan başarılı bir operasyonla alındı. Doç. Dr. Çağlar Çallı, "Hastamız 18 yıldır boğazında iğneyle yaşıyordu. Çıkartma esnasında kırılabilirdi. Şah damarına yakın olması nedeniyle de çok riskli bir ameliyattı. Başarılı bir operasyonla çıkarttık" dedi.

Ameliyatta Unutuldu

Soma’da yaşayan Meltem Cansız, 1999 yılında bademcik şikayeti nedeniyle Soma’da bir hastanede bademcik ameliyatı oldu. Ameliyat sırasında dikiş atıldığı sırada iğne kırıldı. Kırılan iğne parçası Meltem Cansız’ın boğazında kalırken, 14 yaşındayken boğazındaki ağrıların artması üzerine gittiği üniversite hastanesinde bademcik ameliyatında metal bir parçanın boğazında kalmış olabileceği düşünülerek röntgen filmi çekildi. Röntgen filminde 3 yaşındayken olduğu ameliyatta unutulduğu anlaşılan iğne parçasına rastlandı. Üniversite hastanesi doktorları iğnenin şah damarına yakın olmasından dolayı, ameliyatın riskli olduğunu söyledi. 7 yıl önce Üniversite Hastanesi’nde yapılan ameliyatta şah damarına yakın iğne çıkarılamadı. Şu an 21 yaşında olan ve lise öğreniminden sonra sağlık sorunları nedeniyle üniversiteye hazırlanamayan Meltem Cansız, sonunda İzmir’de Ekol Hastanesi’ne geldi ve geçirdiği başarılı ameliyatla 18 yıldır birlikte yaşadığı iğneden kurtuldu.

Riskli Bir Ameliyat

Ameliyat hakkında bilgiler veren Ekol Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı, “Hastamız Meltem Cansız’ın boğazında ameliyatta unutulan iğneyi başarılı bir ameliyatla çıkardık. Yaklaşık 18 yıldır hastamızın boğazında duruyordu. İğne çıkartma esnasında kırılabilirdi. Çok riskli bir ameliyattı. Çünkü iğnenin olduğu bölge şah damarına çok yakın bir bölgeydi. Zarar vermeden çıkartmak gerekiyordu. Riskin farkında olarak ameliyata başladık. Ameliyat sırasında iğneyi alırken, parçalamadan iğneyi almak ve diğer damarlara organlara zarar vermemeye çalıştık. Sonuçta 18 yıldır orada duran bir metal parçasına dokunduğumuzda nasıl bir tepki vereceğini tahmin etmek zordu. Vücudun sağlam dokularına zarar vermeden iğneyi bulduk. Başarılı bir ameliyat oldu ve iğneyi tek parça çıkardık. Hastamız da biz de mutluyuz."

Riski Göze Alarak Ameliyat Oldu

Boğazındaki iğneyle geçen 18 yılını anlatan Meltem Cansız, "3 yaşında geçirdiğim bademcik ameliyatı sırasında iğne boğazımda unutulmuş. İğneden dolayı 11 yıl sonra kulak rahatsızlığım ortaya çıktı.  2 sene kadar araştırma yaptık. Birçok hastanelerle görüştük. Yaptığımız araştırmalar neticesinde İzmir’de Ekol Hastanesi’nden Doç. Dr. Çağlar Çallı’ya ulaştık. Doç. Dr. Çağlar Bey bana “Bu iğneyi alacağız. Riskleri var elbette, ama titiz çalışarak halledebileceğimizi düşünüyorum” dedi. Bende o umutla tekrar ameliyat masasına yattım. Ameliyat sorası kendime geldiğimde doktorum elinde iğne ile gelip kurtulduğumu söyledi ve şükürler olsun artık sağlığıma kavuştum" dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com