Ege Ambulans
18 Yılın Ardından Hastalığından Kurtuldu07/06/2017

 18 yıldır şeker hastası olan 56 yaşındaki Mustafa Çadırcıoğlu, ‘İlleal İnterpozisyon Ameliyatı’ (Diyabetin Ameliyatla Tedavisi) ile şeker hastalığından kurtuldu.  Metabolizma ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal’a başvuran Çadırcıoğlu, Kayseriden geldiği , Özel Medifema Hastanesi’nde insülinlere veda etti.

Yıllardır insülin kullanan, şeker yüzünden ayak parmaklarını kaybeden Mustafa Çadırcıoğlu, Metabolizma ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal’ı bir televizyon programında izledikten sonra hayatının nasıl değiştiğini şu şekilde anlattı:

“Şekerin Ameliyatı Çıkmış…”

“Ben 18 yıldır diyabet hastasıyım. Yıllardır insülin kullanıyordum. Şekerim ilerlediği için ayaklarıma vurdu. Yaklaşık 10 yıl önce ayağıma bir çivi battı, enfeksiyon kaptı. O zamanlar New York’ta yaşıyordum.  Uzun süre yanlış bir tedavi uygulanmış. önce parmaklarım kesildi sonra ayağımdan da birkaç parça kemik aldılar. Son 3 yılım hastanede geçti.  Bunun son bir yılı Türkiye’de geçti diyebilirim. Daha sonra 6 ayda bir hastaneye yatmaya başladım. Daha evvel bu ameliyatı duymuştum ama inanmamıştım. Hidayet Hocayı bir televizyon programında izledim, araştırdım. Oldukça kararlı bir insanım, kötü alışkanlıklarım yok,  yememe içmeme çok dikkat etmeme, düzenli spor yapmama rağmen şekere yenik düştüm.  Ve artık şekerle mücadele edemeyeceğimi anlayınca ameliyat olmaya karar verdim. Hemen Kayseri’den İzmir’e çıkıp geldim. Sağlık durumum her geçen gün kötüye gittiği için Hidayet hocamız bir an önce ameliyat olmam gerektiğini söyledi.  Birkaç gün önce ameliyat olmama rağmen kendimi inanılmaz iyi hissediyorum, Dünya’ya farklı bakmaya başladım.

“İlleal İnterpozisyon Ameliyatı Uyguladık”

Henüz çok erken olmasına rağmen ameliyatımız çok iyi geçti. Hastamıza İlleal İnterpozisyon ameliyatı yaptık. Laparaskopik dediğimiz, kapalı yöntem uyguladık. Bağırsakların yerlerini değiştirerek hormonları aktif hale getiren bir ameliyat yönetimi bu. Yaklaşık bir ay içerisinde şeker tamamen düzelecek.  Birkaç gün önce ameliyat olmasına rağmen hastanın şeker, tansiyon ve kolesterol şikayetleri yavaş yavaş düşmeye başladı.  

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com