Ege Ambulans
25 Yıllık Diyabetinden Kurtuldu. Bakın Nasıl…10/11/2017

25 yıldır tip2 diyabet hastası olan, Kıbrıs’ta yaşayan 54 yaşındaki Suna Sarıaslan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibinin yaptığı Metabolik Cerrahi ( Şeker Ameliyatı) ile diyabetinden kurtularak sağlığına kavuştu.

25 yıldır şeker hastalığı ile mücadele eden Suna Sarıaslan günde 100 ünite insülin kullandığını belirterek, “ Hastalığım iyice ilerlemişti. Günlük yaşamım sıkıntıya girmeye başlamıştı. Yürüme problemleri de çekiyordum ve ayaklarımda şekere bağlı yanmalar oluşmaya başlamıştı. Ayrıca gittiğim yerlerde yemek yemeden önce iğne vurmak zorunda kalmak istemiyordum. Bu ameliyatı daha önceden olan arkadaşlarım vardı. Op. Dr. Özgür Demitaş’ı da basından ve internet üzerinden takip ediyordum. Daha sonra İzmir’e gelerek kendisiyle tanıştım. Ameliyat olmaya karar verdim ve kendimi gayet sağlıklı hissediyorum.” dedi.

Ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Özgür  Demirtaş, “ Türkiye'de diyabet son 10 yılda neredeyse 2 kat arttı.  Artık şeker hastalığının kontrolü  ilaç ve insülin tedavileriyle sağlamak artık imkansız hale geliyor. Klasik tedaviler şeker hapları ve insülinler göz, kalp damar komplikasyonlarını ya da böbrek komplikasyonlarını önlemede etkisiz kalmaktadır. Vücudunda insülin tespit ettiğimiz kişileri ameliyat edebiliyoruz. Uygun hastalara yapılan metabolik cerrahi yüz güldüren sonuçlar veriyor. Hastamız Suna Hanım’da bize geldi ve kendisi ameliyata uygun olduğu için metabolik cerrahi ameliyatını uygulayabildik. 3 gün hastane de kalan Suna Hanım, hastanemizden tedavi olmuş, sağlıklı bir şekilde ve insülin iğnelerinden kurtularak mutlu bir şekilde ayrıldı.” diye konuştu.

Uygun hastalara uygulandığında metabolik cerrahinin yüz güldüren sonuçlar verdiğini belirten Op. Dr. Demirtaş, “ Metabolik Cerrahinin başarı oranı yüzde 90'ın üzerindedir. Metabolik cerrahi insülin direncini başarılı şekilde düzenleyen bir ameliyattır. Sadece kan şekerini düşürmekle kalmaz tansiyon ve kolesterolü de düzene sokar.” dedi.

Op. Dr. Demirtaş, Metabolik Cerrahi (Şeker hastalığı ameliyatı) ile şeker haplarının ve insülin iğnelerinin tam olarak bırakılması ya da azaltılması, kan şekerinin yüksek seyretmesi  nedeniyle karşılan göz, böbrek, nörolojik problemler, kalp ve damar sorunlarından kurtulabileceğini ya da aza indirilebileceğini belirterek, “ Şeker hastalığının yanında var olan şişmanlık,  tansiyon yüksekliği,  uyku apnesi, kolesterol yüksekliği koroner arter hastalığı ve polikistik over sendromu gibi çoğu hastalıklardan da kurtulabilirler. Günümüz şartlarında şeker hastalığının uzun süreli kalıcı tedavisini sadece cerrahi ile başarıla bildiği anlaşılmıştır. Şeker hastalığının tedavi alternatiflerinden birinin de cerrahi olduğunu, ameliyat başarısında önemli rolün pankreastaki insülin rezervlerinin tükenmemiş olması ve ciddi geri dönüşü olmayan organ hasarlarının başlamamış olması gerekmektedir.” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com