Ege Ambulans
3 ayda 25 kilo verdi29/11/2018

Sahra Baybostan “ 38 beden pantolon giyebilmek çok güzel bir duygu”

İzmir’de yaşayan 24 yaşındaki Sahra Baybostan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibi tarafından yapılan tüp mide ameliyatı ile 3 ayda 25 kilo verdi. Baybostan’ın kilo verme süreci ideal kilosuna ulaşıncaya kadar devam edecek.

100 kilo ile ameliyata giren Sahra Baybosyan, “ Turizm sektöründe çalışıyorum. Fazla kilolarımla çalışmak çok zor oluyordu. Daha önce diyet ve sporla kilo verme denemelerim hep başarısızlıkla sonuçlandı. Ameliyat olmaya çok uzun zaman önce karar vermiştim. Eksik olan tek şey cesaretti. En sonunda cesaretimi topladım. Doktorumun ve diyetisyenimin katkıları çok büyük.

Size Uygun Beden Yok

“Kiloluyken unutamadığım beni üzen bir çok olay var” diyen Baybostan, “  Mağazaya girdigim de " üzgünüm size uygun bedenimiz yok demişlerdi. Ancak artık 38 beden pantolon giyebiliyorum. Bir günde otobüste beni hamile zannedip yaşlı bir amca bana kalkıp yer vermişti ve ben gözlerim dolu dolu oturdum verilen yere. Bu ameliyatı olmak isteyen hastalara diyeceklerim; Asla korkmamaları endişe duymamaları, doktoru iyi seçmeleri ve en önemlisi sabırlı olmaları. Ben bu ameliyatı iyi ki olmuşum, o korkularım ve endişelerim boşunaymış diyorum tabi ki ilk zamanlar adaptasyon sorunu yaşanmıyor değil. Fakat 38 beden pantolon içine girdiğimi görmek çok farklı bir duygu. Op. Dr. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibine çok teşekkür ederim.

Yaşam Kalitesi Artıyor

Obezite tedavisinde kullanılan tüp mide ameliyatının yüz güldüren sonuçlar verdiğini belirten Op. Dr. Özgür Demirtaş, bu ameliyattan sonra hastaların yaşam kalitesi artıyor” diye konuştu

Vücut Kitle İndeksi (VKİ) 40 ve üzeri kişilerin morbid obez olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş, "Morbid obez hastalarda şeker, tansiyon, eklem rahatsızlığı, solunum sıkıntıları gibi birçok ciddi rahatsızlıklar da görülebiliyor. Özellikle morbid obez hastalar diyet ve spor ile istedikleri yeterli kiloyu veremiyorlar.Bu hastalarda insülin direnci geliştiği için kilo verme belli bir noktada duruyor. Amaç diyet ve spor ile yeterli kiloyu verememiş kişilere cerrahi yöntemle hekim kontrolünde kilo vermesini sağlamak" dedi.

Açlık Hissetmiyorlar

VKİ 40 üzeri kişilerin tüp mide ameliyatı olabileceğini kaydeden Op. Dr. Demirtaş, "Eğer hastada şeker, tansiyon, eklem rahatsızlıkları gibi ek bir hastalık varsa, VKİ 35 üzeri kişileri de ameliyat yapabiliyoruz" Ameliyatın kapalı yöntemle midenin yüzde 75'inin özel sistemlerle çıkarılarak yapıldığını kaydeden Op. Dr. Demirtaş şöyle konuştu: "Ameliyattan sonra hastada midenin yüzde 25'i kalıyor. Bu kalan mide hacmi bir su bardağı civarında. Hastalar bir su bardağı civarı besin tüketince doygunluk hissine ulaşıyorlar. Ayrıca midenin açlık hormonunu salgılayan kısımlar da çıkarıldığı için hasta ameliyattan sonra açlık hissetmiyor."

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com