Ege Ambulans
4 Yaşındaki Ada Görmesini Yeniden Kazandı02/03/2018

7 aylıkken sağ gözünden doğumsal katarakt nedeniyle operasyon geçiren 4 yaşındaki Zümra Ada Altay Özel Karşıyaka Göz Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Göktuğ Seymenoğlu ve ekibi tarafından yapılan operasyon ile yeniden sağlığına kavuştu.

Operasyon hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Göktuğ Seymenoğlu “ Hastaya henüz 7 aylıkken doğumsal katarakt nedeniyle ameliyat gerçekleştirilmiş. Ancak o yaşlarda mercek konulamadığı için sağ gözü için kontakt lens önerilmiş. Ancak hastamızın gözünden bu kontakt lens sürekli düşüp kayboluyor ve verimli kullanamamış. Hastamız kontakt lensi kullanmadığından gözü de görmemiş ve göz tembelliği de oluşmuş.

Hasta bize geldiğinde yaptığımız muayene sonucunda göz içi lensi tedavisini uygun gördük. Genel anestezi altında gerçekleşen operasyonda hastamızın sağ gözüne skleral fiksasyonlu arka kamara göz içi lensi kondu ve kapama tedavisi yapılarak 4 yıl sonra tekrar görmesi kazandırıldı. Küçük bir çocuğun görmesini yeniden kazanmasından dolayı ben ve ekibim oldukça mutluyuz” diye konuştu.

Zümra Ada Altay’ın annesi  “ kızımızın kontakt lensi sürekli kayboluyordu. Bir süre sonra görememeye de başladı. Dr. Göktuğ Bey ve ekibi tarafından yapılan operasyon ile kızımız yeniden görmeye başladı. Dr. Göktuğ Bey’e, Dr. Ömer Bey’e ve ilgilerinden dolayı tüm hastane personeline teşekkür ederiz” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com