Ege Ambulans
40 Derece Sıcaklıkta Saçlara Dikkat17/08/2017

İnce ve kıvırcık telli saç yapısına sahip kişilerin güneş ışınlarından daha çok etkilendiğini belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, “ Uzun süre güneşe maruz kalmak saçları matlaştırır. Ayrıca deniz suyunda fazla kalan saçlar da yıpranabilir” diye konuştu.

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşması ile birlikte kavurucu sıcaklarda saç sağlığını korumanın yollarını anlatan Gülgör, güneş ışınlarının zararlı etkilerinin özellikle ince ve kıvırcık telli kişilerde daha çok görüldüğünü belirterek  “Güneş saçlarımızı matlaştırır ışıltısını yok eder. Deniz güneş ve sıcak birleştiğinde saçı yıpratarak cansız bir forma sokar. Deniz suyu yüksek oranda tuz içerir ve bu da saçlarımızı yıpratmaya büyük etkendir. Saçları her gün yıkamadan dolayı da yağ dengesini kaybettirerek saç tellerinizin yıpranmasına davetiye çıkarıyorsunuz. Sık sık yıkamak yerine 3 günde bir yıkamak tercih edilmeli eğer her gün yıkamak zorunda iseniz şampuan kullanmadan yıkamanız daha uygun olacaktır” dedi.

Koruma Önerileri

Saçları güneşten korumak için önerilerde bulunan Gülgör, “Pamuklu ve mümkünse delikli şapkalar ya da pamuklu eşarplar tercih edin. Saç yapınıza uygun yağlar ve bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Saçlarınızı denize havuza girdiğiniz zaman toplayabilir , çıktıktan sonra duru su ile hemen yıkayabilirsiniz. Saçlarınız güneşten dolayı matlaşıp sertleşebilir bunun içinde saç yapısına uygun sıcak yağ bakımları yapabilirsiniz” diye konuştu.

Kaşıntılara Dikkat

Aşırı sıcaklardan dolayı saç kaşıntılarının da fazla olabileceğini belirten Gülgör, “Tek bir sebebi olmayan kafa kaşıntısı için bir çok neden sıralayabiliriz. Bu kullanmış olduğunuz günlük şampuan ve saç kremlerinden başlamak üzere seboreik dermatit, egzama sık sık yıkamak gibi sorunlara uzanabilmektedir. Dermotoloji doktoruna başvurmanız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Haber: HAS Ajans

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com