Ege Ambulans
8 yıllık bebek hasreti sona erdi28/10/2018

İzmir’de yaşayan Ümmühan ve Ramazan Doğruyol çiftinin 8 yıl süren bebek hasretleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Gültekin tarafından uygulanan ilaç tedavisiyle sona erdi. Doğruyol çifti Zeynep adını verdiklerini kız bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Tarif Edilmez Duygu

Anne Ümmühan Doğruyol, “ 8 yıllık sürede birçok tedavi uygulandı. İlaç tedavisi, aşılama gibi yöntemleri kullandık. Ancak başarılı bir tedavi olmadı. Son bir umutla Dr. Özlem Hanım’a geldik. Özlem Hanım bizi ilaç tedavisi için ikna etti. 2 ay gibi kısa bir sürede hamile kaldım ve bebeğimizi kucağımıza aldık. Dr. Özlem Gültekin’e teşekkür ederiz” dedi.

Aşılamasız Tedavi

Uygulanan tedavi hakkında bilgiler veren Op. Dr. Özlem Gültekin, “ Hastamız 32 yaşında. 8 yıldır bebek sahibi olmak istiyorlar. 8 yıllık süre zarfında bir çok merkezde, bir çok hekim tarafından tedavi uygulanmış ve çeşitli tedavi yöntemleri denenmiş. Başarıyla sonuçlanan bir gebelikleri olmamış. Uygulanan bu tedavilerin içinde ilaç ve aşılama tedavileri de var. Son noktada kendilerine tüp bebek önerilmiş ve son bir umut olarak bize başvurdular.  Biz öncelikle çeşitli tetkikler yaptık. Tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kalabileceklerini söyledim. Hastamız çok umutsuzdu. İlaç tedavisi yerine tüp bebek tedavisini denememizi istediler. Ancak ilaç tedavisini öncesinde denemeyi önerdik ve iki ay gibi kısa bir sürede hamile kaldı. Başarılı bir hamilelik sürecinin ardından bebeklerini kucaklarına aldılar.” dedi.

Güven Başarıyı Getirir

Bu tedavinin başarıya ulaşması için tedavi öncesinde eşlerin tüm tetkiklerinin eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir. Çünkü eksik tetkik yapıldığı zaman başarısız olabilir. İlk basamak ayrıntılı yapılmasıdır. Hastaya göre tedavi seçimi yapılmaktadır. Tetkikler tam yapıldıktan sonra ikinci basamak hasta ve doktor arasındaki güven çok önemli. Bu sürede de stresten uzak durulmalı” dedi.

Kimlere uygulanabilir

Dr. Özlem Gültekin “ İlaçla kısırlık tedavisi eşlerin her ikisinde de herhangi bir problem olmayan ancak çocuk sahibi olmayan hastalar ile erkekte faktörü olmayan ancak kadın faktörü olan durumlarda uygulanmaktadır” dedi.

Yiğit 4 Yaşında

Diğer yandan uzun zaman tedavi  görmüş ancak başarılı bir hamilelik elde edememiş, Op. Dr. Özlem Gültekin’in ilaç tedavisi ile başarılı bir hamilelik geçiren Özlem ve Yusuf Gökçe çifti de 4 yaşındaki oğulları Yiğit Gökçe ile Dr. Özlem Gültekin’i ziyaret etti.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com