Ege Ambulans
Akıllı Merceklerle Görme Kusurlarına Veda Edebilirsiniz03/11/2022

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Takeş son yıllarda oldukça sık kullanılan ve göz hastalıkları tedavisinde en yeni teknolojilerden biri olan akıllı lens (Trifokal lens) ameliyatları hakkında bilgiler verdi. Op. Dr. Takeş, bu ameliyatlar ile hem katarakt hem de miyop, astigmat, hipermetrop ve presbiyopi gibi kırma kusurlarının tedavisinin tek bir ameliyatla yapılabildiğini söyledi.

10 Dakika Sürüyor

“Akıllı lens tedavisi için katarakt rahatsızlığının olmasına gerek yoktur” diyen Op. Dr. Ömer Takeş, “ Yakın ve uzak problemi olan, göz yapısı da yapılan detaylı muayenenin ardından uygun görülen 45 yaş üstü kişilerde tercih edilen bir cerrahi işlemdir. Trifokal merceklerin üç odağı bulunur ve kişi uzak, ara mesafe ve yakında gözlükten bağımsız bir şekilde hayatına devam edebilmektedir. Katarakt rahatsızlığı olsun veya olmasın, göz arkasında (Retina) herhangi bir hastalığı olmayan, günlük hayatta gözlük veya kontakt lens gibi bir araca gereksinim duymadan hayatını devam ettirmek isteyen kişiler Trifokal Mercek ameliyatı için uygun adaylardır. Yaklaşık 10 dakika kadar süren ve lokal anestezi ile uygulanabilen bir işlem olan akıllı lens ameliyatı sonrası kişi ertesi gün normal hayatına dönebilmektedir. Akıllı lens ameliyatlarını aynı zamanda bıçak kullanmadan Femtosaniye-Lazer teknolojisi ile de yapmak mümkündür” diye konuştu.

Aynı gün Taburcu

Ameliyat sonrası hastanede yatış gerektirmeyen bir işlem olan Akıllı Lens ameliyatlarında özel durumlar hariç genellikle bir ya da iki gün arayla iki gözün de işleminin yapabildiğini kaydeden Op. Dr. Takeş, “ Akıllı lens ameliyatlarında ameliyatın ilk birkaç ayında ışıkların etrafında parlamalar ve hareler görmek normal kabul edilmektedir ve zaman içinde gelişen nöroadaptasyon ile bu sorun kişiyi rahatsız etmeyecek seviyelere kadar inmektedir. Yeni nesil akıllı lensler dediğimiz Edof lensleri (Odak derinliği genişletilmiş mercekler) ise uzak ve ara mesafede gözlükten bağımsızlık sağlarken, yakın okuma için küçük numara bir gözlüğe gereksinim duyulabilir” dedi

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com