Ege Ambulans
Ali Atmaca - Ayşen Karakaya “Gümüşlük Büyücüleri ” ile yeniden Ekol Sanat’ta03/10/2018

Ekol Sanat Galerisi, 5’inci sezonun ilk sergisinde Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın “Gümüşlük Büyücüleri” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Uzun yıllardır Bodrum’da yaşayan Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya son dönemde yarattıkları birbirinden farklı eserlerden oluşan “Gümüşlük Büyücüleri” adlı sergi 5 Ekim Cuma günü sanatseverlerle buluşacak ve 5 Aralık Çarşamba gününe kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.

Sokağın Dilini Tuvale Yansıtıyor

Ayşen Karakaya, boyaların arkasına saklanmış insan bedenlerinin taşıdığı net, belirgin hayvan kafalarıyla aidiyetlerimizi hatırlatıyor. Daha önce birçok kez yaptığı gibi sokağın dilini tuvalle birleştirip bedenin ve boyanın ardındaki gerçekliğe dikkat çekiyor. Bir başka açıdan Ayşen Karakaya’nın yapıtları insana ve günümüz dünyasına dair bir yüzleşme. Merkezde topladığı boya katmanları, üst üste binerek kolaj etkisi yaratan lekeler ve zaman zaman heykelsi bir görünüme bürünen formlarıyla çok boyutlu bir anlatıma ulaşıyor.

Anadolu Müziğini Resme Yansıtıyor

Ali Atmaca ise resimlerinin gücünü, fütursuzca korkusuz olmasından alıyor. Benzeşmenin ve aykırılığın korkusuzluğundan. O sihrini kararken ihtiyacı olanları alıp uyumsuzlukları bir potada eritiyor. Griden, siyah ve beyazdan maviye, sarıya, kırmızıya en yalın halleriyle geçiyor.  Ali Atmaca, güneyin rüzgarından, Akdeniz’in suyundan, kadınların profilinden, cırcır böceklerinden, tütünden topladığı renkler, formlar, sesler ve kokularla resim yapıyor. Edebiyatın, Anadolu’nun ve dünya müziklerinin derinliğinden çizgilerini çıkarıyor.

Sanat Adına Gururluyuz

Ekol Sanat Galerisi ve Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “Ekol Sanat Galerisi olarak 5’inci sezona merhaba demenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sezonda daha önceki sezonlarda olduğu gibi Türk Resim Sanatı’nın önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz. İlk sergimizde yine daha önceden konuk ettiğimiz Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’yı “Gümüşlük Büyücüleri” adlı son dönem çalışmalardan oluşan sergileriyle ağırlayacağız. Yaklaşık 50 adet eserin yer alacağı sergi 5 Ekim Cuma günü sanatseverlerle buluşacak ve 5 Aralık’a kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecektir. Tüm sanatseverleri 5 Ekim’deki sergi açılışımıza davet ediyorum” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com