Ege Ambulans
Altın İğne Hakkında Merak Edilenler26/02/2024

Güneş ışınları, hava kirliliği gibi dış etmenlere açık olan cildin 20’li yaşlardan itibaren kolajenini kaybetmeye başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ecem Bulut Okut, “ Bu süreçte lekelenme, kırışıklık ve sarkma gibi bulgular ortaya çıkar. Bu durumu kontrol altında tutup, yavaşlatabilmek için kolajen uyarıcı işlemlerden yararlanılır.” dedi. Dr. Ecem Bulut Okut sık kullanılan yöntemlerin başında gelen altın iğne hakkında bilgiler verdi.

Kolajen Uyarımını Sağlar

Kolajen uyarımı için en çok tercih edilen yöntemlerin başında altın iğne olarak bilinen fraksiyonel radyo frekans işlemi olduğunu kaydeden Dr. Ecem Bulut Okut, “ Altın iğne işleminde derinin yüzeyine zarar vermeden deri altına altın iğne uçları aracılığıyla radyo frekans enerjisi gönderilerek kontrollü bir tahribat oluşturulmaktadır ve bunun sonucunda yeni kolajen sentezi uyarılmaktadır. Ayrıca altın iğne uçlarının deri yüzeyinde oluşturduğu kanallardan çeşitli mezoterapi ürünleri ve PRP olarak bilinen trombositten zengin plazma deri altına yedirilebilmektedir. Bu sayede bu ürünlerin de etkilerinden faydalanılmaktadır” dedi.

Kullanım Alanı Geniştir

Altın iğne işleminin sadece yüz bölgesinde değil, boyun, dekolte bölgesi başta olmak üzere vücudun çeşitli alanlarında da başarıyla kullanıldığını belirten Dr. Ecem Bulut Okut, “ Kullanım alanlarımızın başında yaşlanma karşıtı etkiler, sivilce izleri olmak üzere çeşitli nedenlerle ortaya çıkmış tüm izlerin tedavisinde, gözenek sıkılaştırmalarında, leke ve damar problemlerinde, vücutta sıkılaştırma, gebelik ya da hızlı kilo alıp vermeye bağlı ortaya çıkan çatlakların tedavisinde kullanılmaktadır” diye konuştu.

25 Yaşından Sonra Önerilir

Seans sayısının kişinin ihtiyacına göre hekim tarafından belirlendiğini söyleyen Dr. Ecem Bulut Okut, “ İşlem öncesinde deri lokal anestezik krem ile uyuşturulmaktadır ve işlem yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Hiçbir cilt probleminiz olmasa dahi 25 yaşından sonra kolajen yıkımını kontrol altında tutabilmek için altın iğne uygulamasını rutin bakımlarınıza ekleyebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com