Ege Ambulans
Ameliyatsız Estetik Uygulamalar İle Gençleşme Yöntemleri30/12/2019

Güneşin zararlı ışınları, çevre kirliliği, kozmetik ürünler ve yaşlanma nedeniyle vücudun farklı bölgelerinde ciltte kırışıklık ve çizgilerin oluştuğunu belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç uygun cilt yapısına sahip kişilerde ameliyatsız estetik uygulamalar ile bu problemlerin ortadan kaldırılabileceğini söyledi. 

Kırışıklık ve cildin yaşlanmasının tedavisinde sık kullanılan dolgu ve botoks uygulamalarının yanı sıra gençlik aşısı, PRP ve mezoterapi tedavileri ile de başarılı sonuçlar elde edilebildiğini söyledi:

Botoks Uygulamaları

Botoks hakkında bilgiler veren Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Kas hareketlerini yavaşlatma etkisine sahip olan botoks mimiklerimizin neden olduğu kaş arası, alın, göz çevresi ve dudak çevresi kırışıklıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.  Estetik amaçlar dışında da kullanılabilen botoks; özellikle avuç içi, ayak tabanı ve kol altı bölgesinde aşırı terleme şikayeti olan hastalar için de oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır. Buna ek olarak çene kası içine yapılan botoks ile diş gıcırdatma tedavisi, yüz ve saçlı deride belirli noktalara yapılan botoks ile migren baş ağrısının tedavisi yapılmaktadır. 

Dudak Çevresi İçin Dolgu

Çok farklı çeşitleri olmakla birlikte genellikle hyalüronik asit içeren dolgu ürünleri dudak dolgunlaştırmada, yanak ve elmacık kemiğinin belirginleştirilmesinde kullanıldığı gibi, dudak çevresindeki derin çizgilerin tedavisinde de kullanılmaktadır. 

PRP

Kişinin kendi kanından hazırlanan PRP (Platelet Rich Plasma); içerdiği büyüme faktörleri sayesinde uygulandığı alanda hücre yenilenmesini hızlandırdığını belirten Op. Dr. Evinç, “ Bu nedenle tüm yüze uygulanarak cildin yenilenip gençleşmesini sağlamakta, buna ek olarak yüzeysel lekelerin tedavisine ve ince kırışıklıkların azalmasına katkı sağlamaktadır” dedi

Gençlik Aşısı

Gençlik aşısı olarak tanınan ürünlerin; hyalüronik asit ve farklı aminoasit  kombinasyonlarını içerdiğini söyleyen Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Cilt altına uygulandığında hücre yenilenmesini ve kollajen sentezini artıran ve ciltte su tutulmasını artırarak cildin kalınlaşmasını sağlayan bu ürünler, yüz gençleştirmenin yanında, boyun, dekolte bölgesi ve el cildinin de gençleştirilmesinde kullanılmaktadır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com