Ege Ambulans
Ameliyatsız, lazerle idrar kaçırma tedavisi 10/01/2018

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Biçer, kadınlarda idrar kaçırma problemine dikkat çekerek, "İdrar kaçırma mesane kontrolü kaybıdır. Bu durum kadının iş, sosyal ve cinsel hayatlarında önemli sorunlara yol açabilir" dedi.

İdrar kaçırmanın kadınların bütün yaşamları boyunca sık karşılaştıkları bir sorun olduğunu belirten Op. Dr. Merve Biçer, “ Araştırmalar  kadınların  yaklaşık yüzde 40'ının   idrar kaçırma sorunu yaşadıklarını göstermektedir. Kadınlar öksürdüklerinde, güldüklerinde, hapşırdıklarında veya egzersiz yaparken az da olsa idrar kaçırıyorlarsa veya idrara çıkmak istediklerinde tuvalete yetişemiyorlarsa bu sorunla karşı karşıya oldukları söylenebilir

İdrar kaçırma doğal değildir

Bebeklik çağı dışında idrar kaçırmanın hiçbir yaş grubu için doğal olmadığını belirten Op. Dr. Merve Biçer, “ İdrar kaçırma şikayetiniz varsa, öncelikle tipi belirlenip tedaviye geçilmelidir. Hekiminiz şikayetlerinizi çok yönlü bir şekilde değerlendirir ve sonrasında uygun tedavi için sizi yönlendirir” dedi.

Nasıl Ortaya Çıkar

Bu sorunun  idrar torbasını taşıyan kasların ve liflerdeki zayıflık nedeni ile idrar tutma mekanizmalarının görevlerini yerine getirememesi sonucunda yaşandığını belirten Op. Dr. Merve Biçer, “ Yapılan doğumlar , hormonal değişiklikler, kabızlık, aşırı kilo, menapoz, ilerleyen yaş, kas ve liflerin zayıflamasına neden olur.” dedi.

Kadınlar Çekiniyor

İdrar kaçırmanın ameliyatlı ve ameliyatsız bazı tedavi yöntemlerinin olduğunu belirten Op. Dr. Biçer, “ Son yıllarda  uygulanan lazer ile  tedavide çok önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Burada önemli olan idrar kaçırma sorunu yaşayan kadının tedavi için zamanında doktora başvurmasıdır. İdrar kaçırma, çok sık görülmesine, kadının  yaşam kalitesini önemli ölçüde bozmasına rağmen, ne yazık ki bu sorunla karşılaşan pek çok kadın tıbbi yardım almak için doktora başvurmamaktadır. Bunun sebebi kadınların böyle bir problemi dile getirmekten utanmaları, mevcut tedavi yöntemlerini bilmemeleri ve tedavinin mutlaka ameliyat gerektireceğini düşünmeleridir.

İdrar kaçırmanın lazerle tedavisi (İncontilase)

Laser tedavisinin  girişimsel olmayan, yeni ve etkili bir tedavi olduğunu belirten Op. Dr. Merve Biçer,  stres inkontinansı (özellikle erken evrede) çok başarılı bir şekilde tedavi etmekte ve hastaların yaşam kalitesini yükseltmektedir. İşlem öncesi hazırlık veya işlem sonrası herhangi bir bakım gerekmez. Yaklaşık  20 dakika gibi kısa bir süre içinde uygulanır. Anestezi, cerrahi bir kesi veya dikiş işlemi yapılmaz. Diğer taraftan, aynı seansta vajinanın sıkılaşması ve gençleşmesi de sağlanabilmektedir.  Komplikasyon riski  ve yan etkisi olmayan güvenilir bir yöntemdir. Aynı gün içinde hastanın kendi günlük hayatına devam edebilmesi de işlemin en önemli avantajları arasındadır . Lazer tedavisi hastalar için son derece kolay tolere edilebilir  ve hasta memnuniyeti sağlayan etkili bir tedavi  yöntemidir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com